Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 26
Sutra: 4° 4° 26
12. prosinca 2019.
Inovativni talent show

Ivona Brnelić pokrenula MusiCool Show: Cilj mi je bio otvoriti mladima drugačiji način razmišljanja

Fotografije: Daniela Mikičić
Fotografije: Daniela Mikičić
Autor:
Objavljeno: 24. lipanj 2019. u 19:54 2019-06-24T19:54:52+02:00

Pjevači koji su bili uključeni u projekt MusiCool star 2019 bili su: Sergej Božić, Dorotea Čučak, Sara Astafović, Ivona Starčević, Antonija Braut i Ana Toljanić

KRK - U sklopu Krk Music Festa u nedjelju je u Krku prvi puta održan inovativni koncept talent showa »MusiCool Show«. Bila je to kruna sedmodnevnog programa glazbenih i plesnih radionica u sklopu MusiCool Festa.

Tijekom sat vremena izmjenjivale su se glazbeno-plesne točke popraćene vrhunskom produkcijom iza koje stoji kreativni dvojac – redateljica Ivona Brnelić i glazbeni producent Olja Dešić uz podršku tehničara Dboki Sound and Light. Sudionici MusiCool projekta, pjevači i plesači u dobi od 8 do 25 godina, uz svijetla pozornice i toplu podršku publike predstavili su znanja i vještine koje su savladali tijekom sedmodnevnih radionica.

Pjevači koji su bili uključeni u projekt MusiCool star 2019 bili su: Sergej Božić, Dorotea Čučak, Sara Astafović, Ivona Starčević, Antonija Braut i Ana Toljanić.

– Pri pokretanju projekta željela sam približiti svijet ispred reflektora pozornice svima koji vole glazbeno-scensku umjetnost te im istovremeno pružiti detaljan uvid u proces stvaranja projekta. U današnjem svijetu instantnog uspjeha od neizmjerne važnosti je educirati mlade ljude da postoji neizostavan proces kao nužan preduvjet stvaranja kvalitete u umjetničkom ili bilo kojem drugom području ljudskog djelovanja.

Veliko zalaganje, trud i rad neizostavan su sastojak održivog i dugoročnog uspjeha. Cilj projekta bio je otvoriti mladim ljudima drugačiji način razmišljanja i odnosa prema životu. Mislim da smo u tome uspjeli, rekla je Ivona Brnelić.

Tema MusiCool showa bio je glazbeni vremeplov koji je publiku poveo na putovanje kroz povijest glazbe od 1920-ih godina do danas. Izmjenjivali su se hitovi glazbenih velikana, od Elvisa Presleyja i grupe Queena preko Michaela Jacksona do današnjih hitova.

Musicool star 2019 Sergej Božić i David Marčelja

– Posebno bi istaknula blok Elvisovih pjesama u kojem je glavnu pjevačku ulogu imao mladi Sergej Božić koji se sjajno snašao u tom rock and roll stilu i tako ponio titulu MusiCool star 2019. u kategoriji pjevača. U kategoriji plesač/plesačica titulu MusiCool Star 2019. su ponijele Ena Cvijanović, David Marčelja, Hana Čargonja i Teo Božić Demirović. Posebno bih zahvalila timu koji mi je velikim radom i trudom pomogao staviti ovaj zahtjevan projekt na noge.

MusiCool star 2019 Teo Božić Demirović, vokalna izvedba Dorotea Čučak Teo

Uz Olju Dešića i koreografe MusiCoola Ivonu Čuturić, Eni Milin, Melisu Sarač, Adrianu Blanuša-Lošić i Teu Milanović. Posebno mi je drago da su Grad Krk i Turističke zajednica grada Krka podržale i prepoznale vrijednost projekta za mlade kao i za sam otok Krk kao turističku destinaciju.

Velika mi je želja da se suradnja između Grada Krka i našeg branda Love2Create nastavi i sljedeće godine i da ovaj projekt preraste u nešto što će kontinuirano educirati mlade ljude i doprinositi dodatnoj sadržajnoj vrijednosti otoka kao destinacije, zaključila je Brnelić. 

Queen  vokali Sara Astafović i Sergej Božić

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.