Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
23. siječnja 2020.
Važni projekti

KRALJEVICA Na proljeće završetak obnove javne rasvjete

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 14. rujan 2018. u 7:49 2018-09-14T07:49:59+02:00

Svi potrebni projekti za izgradnju pristupnog puta do zgrade POS-a su napravljeni i ishođena je građevinska dozvola

KRALJEVICA Nova javna rasvjeta, početak gradnje POS-ovih stanova, energetska obnova škole, puno lickanja i svega se počelo raditi i graditi u gradu Kraljevici, a nešto tek slijedi. Primjerice, slijedi nova javna rasvjeta koju će Kraljevica dobiti za oko godinu dana, a modernizacijom javne rasvjete osigurat će se najkvalitetnija javna usluga rasvjetljavanja javnih površina te konstantna isporuka svjetla.
Krajem travnja ove godine Grad Kraljevica i Petrol javna rasvjeta d.o.o. potpisali su ugovor o javno-privatnom partnerstvu (JPP). Riječ je o velikom projektu kojim će se obnoviti javna rasvjeta na cijelom području grada.

– U tijeku je izrada glavnog projekta obnove javne rasvjete, a po njegovu odobrenju privatni partner, Petrol javna rasvjeta d.o.o., započet će s mijenjanjem svih svjetiljki u nove, energetski učinkovitije LED svjetiljke. Završetak obnove očekuje se na proljeće iduće godine te će je idućih 15 godina i održavati. U tom razdoblju privatni partner u potpunosti će upravljati javnom rasvjetom, dok će Grad podmirivati račune za električnu energiju koji će biti manji i privatnom partneru plaćati godišnju naknadu u iznosu nešto većem od pola milijuna kuna, kaže gradonačelnik Dalibor Čandrlić i najavljuje da ubrzo kreće izgradnja stambeno-poslovne zgrade POS-a u Šmriki. Naime, ovaj je projekt iniciran i usvojen još za vrijeme prošle vlasti u Kraljevici, a do sad se, nakon formiranja konačne liste prvenstva za kupnju stana iz programa POS-a i sklapanja predugovora o međusobnim pravima i obvezama s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), radilo na ishođenju sve potrebne dokumentacije za izgradnju pristupnog puta i zgrade POS-a u Šmriki.

– Svi potrebni projekti za izgradnju pristupnog puta do zgrade POS-a su napravljeni i ishođena je građevinska dozvola. Nakon premještanja telekomunikacijskih, vodovodnih i električnih instalacija, kreće se u izgradnju puta, očekujemo i vjerujemo već ovu jesen, najavljuje Čandrlić i napominje da je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju zgrade POS-a predan nadležnom tijelu te da se očekuje njeno skorašnje izdavanje.

– Po dobivanju građevinske dozvole, s APN-om će se sklopiti Ugovor o međusobnim pravima i obvezama kojim će, između ostaloga, biti izvršen prijenos prava vlasništva parcele na kojoj će biti izgrađena zgrada u vlasništvo APN-a, nakon čega slijedi provedba postupka javne nabave za odabir Izvođača radova i početak izgradnje, pojašnjava Čandrlić i najavljuje da je očekivani završetak izgradnje zgrade i svih popratnih sadržaja jesen 2019. godine.
Kako doznajemo u Gradu Kraljevici, na javni poziv za iskaz interesa za podnošenje pisma namjere za kupnju stana u budućoj POS-ovoj zgradi u Šmriki pristigle su 32 prijave. Svi prijavitelji su osobe mlađe od 45 godina života, ravnomjerno su se prijavili samci te obitelji s jednim i dvoje djece.
Zgrada će imati dvije etaže, na svakoj etaži će se nalaziti četiri stana, od 72,3 i 51,3 kvadrata, dok su u prizemlju predviđena tri poslovna prostora, a iza zgrade će biti javno parkiralište.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.