Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 3
Sutra: 15° 15° 3
17. listopada 2019.
Prevareni seljaci opet na cestama

Zvonko Pipić: Čobanković nas vuče za nos

Foto Gordan PANIĆ / Glas Slavonije
Foto Gordan PANIĆ / Glas Slavonije
Autor:
Objavljeno: 21. ožujak 2011. u 13:30 2011-03-21T13:30:00+01:00

Ceste u Vukovarsko-srijemskoj i Virovitičko-podravskoj županiji ostat će zatvorene dok se ministar Čobanković ne javi, kažu ogorčeni prosjednici

VIROVITICA/VINKOVCI Nakon vinkovačkih, i prevareni seljaci iz Virovitičko-podravske županije vratili su se na ceste. U 13.15 sati ponovno u potpunosti blokirali državne ceste D2 u Suhopolju i Cabuni te D5 u Lukaču, potvrdio je glasnogovornik virovitičko-podravske Policijske uprave (PU) Josip Štajdohar. Promet se od Terezina Polja, Virovitice i Pitomače na državnoj cesti DC 5 te od Virovitice i Slatine na DC 2 do daljnjega usmjeruje obilazno. 

Organizator prosvjeda i predsjednik županijske Udruge poljoprivrednih proizvođača Zvonko Pipić kaže da ih ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar  Čobanković »vuče za nos« jer su, kako tvrdi, imali saznanja da će se ministar danas sastati s prosvjednicima.  »Prošlo je 12 sati, nitko se ne javlja i više nemamo što čekati. Opet smo blokirali ceste i tako će ostati dok nam se ministar ne javi«, rekao je Pipić te naglasio kako je ogorčen što ministar Čobanković ne haje za oko 400 traktora na cestama u trima slavonskim županijama.
Smatra da nije u redu što je ministar potpisao sporazum s Dragutinom Đukićem, predsjednikom Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje,  koji je, kaže Pipić, »iza sebe imao deset puta manje prosvjednika nego ih je sada na cestama«.

Sindikat hrvatskih seljaka ponovno je nešto prije podneva organizirao potpunu blokadu prometa južnom vinkovačkom obilaznicom kod Jarmine, potvrdila je vukovarsko-srijemska Policijska uprava (PU). Po riječima glasnogovornika PU-a Luke Barunčića, državnom cestom kod Ilače kod Tovarnika propuštaju se samo osobni automobili, a u Podgrađu kod Nijemaca traktori se nalaze pored ceste i promet teče neometano. Na sva tri prosvjedna mjesta nalazi se osamdesetak traktora i drugih teretnih vozila, potvrdio je Barunčić.

Po najavama predsjednika sindikata Tomislava Pokrovca, sindikalni su se predstavnici trebali danas sastati s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem, ali kako im se do 12 sati nitko iz ministarstva nije javio, prosvjednici su odlučili održati sastanak kako bi se dogovorili o daljnjim potezima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.