Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 26
Sutra: 4° 4° 26
12. prosinca 2019.
Preventiva

Zbog povećane koncentracije plina, evakuirana ''Lesnina'' u Dugopolju

Autor:
Objavljeno: 7. siječanj 2017. u 19:32 2017-01-07T19:32:00+01:00

Svi posjetitelji i radnici u prodajnom centru Lesnina u Dugopolju evakuirani su u subotu poslije podne iz tog objekta zbog povećane koncetracije plina u spremištu i prodajnom dijelu, doznaje se od zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Dugopolje Gorana Rogošića.

»Naredio sam preventivnu evakuaciju posjetitelja i zaposlenika u prodajnom centru Lesnine nakon što sam mjerenjem ustanovio kao je koncentracija plina u spremištu objekta na granici ugrožavanja zdravlja ljudi, a ta se koncentracija plina u nešto manjim količinama proširila i u prodajni dio centra,« rekao je Rogošić za Hinu.

Nakon evakuacije, napravljena je sigurnosna zona oko objekta kako bi se, zbog sigurnosnih razloga, onemogućio ulazak ljudi te vozila na parkiralište centra. Po njegovim riječima, u osiguravanju zone oko objekta sudjelovali su vatrogasci, a pomagala je i policija.
Miris plina osjećao se, rekao je, zbog ispuhivanja kroz sigurnosne ventile u spremniku, a to ispuhivanje nastalo je zbog velikog pritiska. U centru je angažiran majstor koji radi na popravku ventila, a obavlja se i provjetravanje prostora prodajnog centra u Dugopolju kako bi se iz njih uklonio miris plina.

»Nitko nije ozlijeđen niti imamo informacija da se netko požalio na zdravstvene poteškoće,« rekao je Rogošić.
Rogošić očekuje kako će taj prodajni centar u Dugopolju biti ponovno otvoren za posjetitelje najvjerojatnije u ponedjeljak.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.