Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
21. siječnja 2020.
Izvješće HAK-a

Zbog jakog vjetra na A6 između Kikovice i Delnica samo za automobile. Ograničenja na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali

Ilustracija / Foto Sergej Drechsler
Ilustracija / Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 26. kolovoz 2018. u 10:00 2018-08-26T10:00:31+02:00

Jak vjetar ometa cestovni i brodski promet, a u kolonama se čeka na granici

ZAGREB Zbog jakog vjetra dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila; na nekim graničnim prijelazima se dugo čeka na ulazak u Hrvatsku; zbog vremenskih uvjeta u prekidu su neke brodske linije, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na Krčkom mostu, brzoj cesti Draga-Šmrika (A7) i Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava vožnju autocestom A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, a dionica je otvorena za sav promet.

Promet je vrlo gust, ima i kolona. Na A3 Bregana-Lipovac pred naplatom Bregana u smjeru Slovenije kolona je oko kilometar. Na Jadranskoj magistrali (DC8) pred graničnim prijelazom Pasjak u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km.
Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Istri, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Dalmaciji, Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Lici na autocesti A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče kraj odmorišta Zir u smjeru Zagreba vozi se usporeno, zbog predmeta na kolniku. Na DC23 Žuta Lokva-Senj zbog prometne nesreće kod Vratnika, vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zbog višesatnih čekanja na graničnom prijelazu Bajakovo, na ulazu u Hrvatsku, HAK savjetuje vozačima da koriste susjedne granične prijelaze Tovarnik i Principovac (Ilok). 26. kolovoza između 14 i 16 sati zbog održavanja kultruno umjetničke manifestacije na mostu preko rijeke Drave u Donjem Miholjcu bit će prekinut promet na GP Donji Miholjac/Dravaszabolcs.

U prekidu su katamaranske linije: Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Mali Lošinj-Cres-Rijeka. Danas nije isplovio niti katamaran na liniji Pula – Zadar zbog najavljenih vremenskih uvjeta. Zbog loših vremenskih uvjeta raniji povratak broda na liniji Porat-Salbunara-Mezoporat-Komiža.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.