Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
8. travnja 2020.
Gađao ga hranom

Za napad na Pupovca sud izrekao kaznu: Mučnjak mora platiti 1.131 kunu globe i 300 kuna sudskih troškova

Foto Patrik Maček / PIXSELL
Foto Patrik Maček / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 4. listopad 2018. u 16:14 2018-10-04T16:14:01+02:00

Srpsko narodno vijeće (SNV) priopćilo je potom da je »cilj napada, po načinu izvođenja, otvoreno manifestiranje mržnje, javno poniženje i fizička ugroza« Pupovca i njegova suradnika Borisa Miloševića s kojim je prolazio Dolcem

ZAGREB  Zbog napada hranom na saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca 36-godišnji Saša Mučnjak kažnjen je novčanom kaznom od 1131 kunu, a mora platiti i 300 kuna sudskih troškova, doznaje se na zagrebačkom Prekršajnom sudu.

Od novčane kazne za narušavanje javnog reda i mira Mučnjaku je oduzeto 300 kuna jer je jedan dan bio lišen slobode, a prije nego što je izveden pred sud navodno je bio i na prepoznavanju.

Policija je u srijedu izvijestila kako ga sumnjiči da je 28. rujna, u 14,10 sati, na tržnici Dolac bacio ostatke hrane na Pupovca »čime je ispunio obilježja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira«.

Srpsko narodno vijeće (SNV) priopćilo je potom da je »cilj napada, po načinu izvođenja, otvoreno manifestiranje mržnje, javno poniženje i fizička ugroza« Pupovca i njegova suradnika Borisa Miloševića s kojim je prolazio Dolcem.

Napad su jednoglasno osudili državni vrh, stranke i udruge, a policija je ubrzo otkrila počinitelja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.