Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
19. listopada 2019.
Prosvjedi ne jenjavaju

Vinkovčani, Zadrani i Puljani pozvali: "Svi na ulice!"

Slavonci u prosvjednoj povorci / Gordan PANIĆ / Glas Slavonije
Slavonci u prosvjednoj povorci / Gordan PANIĆ / Glas Slavonije
Autor: ,
Objavljeno: 9. ožujak 2011. u 21:20 2011-03-09T21:20:30+01:00

VINKOVCI, ZADAR, PULA, VARAŽDIN Tisuću prosvjednika u središtu Vinkovaca, četristotinjak na Narodnom trgu u Zadru, stotinjak na pulskoj Portarati i svega pedesetak u Varaždinu - rezime je današnjih antivladnih prosvjeda u Hrvatskoj. 

Na vinkovačkom prosvjedu moglo se čuti kako su vlada i HDZ "izdali branitelje, i građane, i seljake" te da su "vlada i lopovi uništili Hrvatsku". Prosvjednici su prošetali središtem Vinkovaca, zastali ispred zgrade HDZ-a, Zavoda za zapošljavanje i gradskog poglavarstva i zapalili lampione. Novi prosvjed najavili su za sljedeći tjedan, a pozvali su i sve da se solidariziraju sa seljacima koji u četvrtak izlaze na ulice i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

I Zadrani su, uz prigodne parole "HDZ, lopivi", "Hoćemo izbore", "Jaco, odlazi" i "Svi na ulice" s Narodnog trga zatražili odlazak vlade. Povorka je prošetala Kalelargom do starog rimskog foruma, a poruke su bile upućivane svim strankama, koje su ljepili na stup srama na Forumu. Novi prosvjed najavili su za subotu. 

Pulski prosvjednici pohod gradom iskoristili su kako bi sugrađane, ali i sve Istrijane, pozvali da im se pridruže u subotu u 18 sati na Pertarati otkuda će u povorci krenuti prema državnim, županijskim i gradskim ustanovama, ali nisu najavili kojima. 

Među transparentima isticao se onaj na kojemu je pisalo "Jakovčić - istarski Sanader", ali unatoč tome prosvjednici su osudili bojanje ružičastom bojom natpisne ploče IDS-a, vrata i pročelja zgrade u kojoj je u Puli sjedište te stranke. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.