Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
7. prosinca 2019.
"Isus izbjeglica"

U Zagrebu se organizira molitveno bdijenje za izbeglice: 'Kao kršćani smo odgovorni da se ne širi mržnja'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 26. studeni 2018. u 11:04 2018-11-26T11:04:37+01:00

„Cijelo nas Sveto pismo poziva na gostoljubivost prema strancima i pridošlicama. Isus, koji se poistovjetio sa svakim čovjekom, također je bio izbjeglica, a one koji mu vjeruju pozvao je i na ljubav prema neprijateljima“, podsjećaju organizatori

„Isus izbjeglica“ naziv je molitvenog bdjenja na koje 12. prosinca građane pozivaju svećenik Anton Šuljić, časna sestra Vesna Zovkić i katolička teologinja Jadranka Brnčić, poručujući kako smo „kao građani i kršćani odgovorni da se među nama ne šire strah i mržnja“.

„Cijelo nas Sveto pismo poziva na gostoljubivost prema strancima i pridošlicama. Isus, koji se poistovjetio sa svakim čovjekom, također je bio izbjeglica, a one koji mu vjeruju pozvao je i na ljubav prema neprijateljima“, podsjećaju organizatori.

Dodaju kako bismo „danas rekli da to uključuje barem poziv na sprječavanje stvaranja predrasuda, izostanak generaliziranja te osjetljivost za Drugoga“. „To je onda i poziv na izgradnju mira, što otpočinje njegovanjem Božjega mira u našem vlastitom srcu“, kažu Šuljić, Zovkić i Brnčić u najavi za okupljanje protiv straha i mržnje.

Bdjenje će se će se održati u crkvi Svetog Franje Asiškog na zagrebačkom Kaptolu, u srijedu, 12. prosinca od 19,30 do 20,30 sati, a organizatori na nj pozivaju „kršćane različitih denominacija, kao i zainteresirane građane“.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.