Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 4n
Sutra: 7° 7° 4n
18. siječnja 2020.
Raspad narodnjaka

Štromar i Posavec na pregovorima u Vladi, "otpisani" HNS-ovci osnivaju novu stranku?

Foto: D. LOVROVIĆ
Foto: D. LOVROVIĆ
Autor: ,
Objavljeno: 8. lipanj 2017. u 12:35 2017-06-08T12:35:00+02:00

Molim predsjednike, pa i članove pojedinih stranak da me ne pozivaju nikuda, i ni u šta, napisala je saborska zastupnica HNS-a Nada Turina Đurić

Nakon turbulentnih događaja u HNS-u jedno od glavnih pitanja je što će napraviti istaknuti članovi stranke i saborski zastupnici koji su bili protiv suradnje s HDZ-om.

Iako su se pojavile neke spekulacije oko njihovog potencijalnog prelaska u SDP za sada je izglednije kako će Vesna Pusić, Anka Mrak Taritaš, Nada Turina Đurić, Goran Beus Richembergh i drugi osnovati novu stranku.

Beus Richembergh je na Facebooku napisao:

"Hvala vam svima na tisućama lajkova, komentara, poruka i poziva potpore i ohrabrenja svih ovih dana. Žao mi je što sam iznevjerio očekivanja dijela javnosti jer Anka, Nada, Vesna i ja ipak nismo uspjeli obraniti HNS od HDZa. Savjest mi je čista jer smo učinili sve što smo mogli pa danas i sutra mogu vama čestitim ljudima pogledati u oči. Vrlo teško i emotivno proživljavam sve ovo nakon 15 godina mukotrpnoga rada i javnoga djelovanja u HNSu. Ali mi nije žao ni jednoga časa svoga angažmana. I dalje vjerujem da politika može biti časna ako se časni i pošteni ljudi njome bave.
Živjela sloboda!".

Nada Turina Đurić je pak poručila sljedeće:

"Molim predsjednike, pa i članove pojedinih stranak da me ne pozivaju nikuda, i ni u šta!!! Hvala".

S druge strane, doznajemo kako su HNS-ovci Predrag Štromar i Matija Posavec trenutno u zgradi Vlade gdje dogovaraju sporazum s HDZ-om oko sastavljanja nove ekipa u Banskim dvorima.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.