Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 26
Sutra: 11° 11° 26
28. siječnja 2020.
Iblerov trg

SDP konstituirao savjetodavni Senat, na čelu mu je Marin Jurjević

Foto Slavko Midžor PIXSELL
Foto Slavko Midžor PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 16. studeni 2019. u 14:26 2019-11-16T14:26:33+01:00

Savjetodavno tijelo predsjednika stranke i drugih stranačkih tijela, Senat SDP, održao je u subotu konstituirajuću sjednicu na kojoj je, među ostalim, bilo riječi o izradi prijedloga pravilnika o dodjeli povelja i priznanja zaslužnim članovima stranke te o nadolazećim predsjedničkim izborima.

»Na članovima Senata je da savjetuju predsjednika i tijela SDP-a te da kao predstavnici generacije koja je devedesetih utemeljila SDP, prije svega, svojim angažmanom rade na zaštiti temeljnih interesa stranke i onih vrijednosti zbog kojih je SDP nastao i zbog kojih je potreban Hrvatskoj«, rekao je predsjednik tog stranačkog tijela Marin Jurjević, a priopćio SDP.

Glavni tajnik stranke Nikša Vukas nazočnima je zahvalio na doprinosu te istaknuo kako smatra da je aktualni trenutak u Republici Hrvatskoj takav da SDP mora odgovoriti na najvažnija pitanja građana, a mudrost i iskustvo svih nazočnih bit će, kaže, dragocjeni doprinos.
Politički tajnik Davorko Vidović kazao je kako se od Senata očekuje da bude korektiv svemu onome što prepoznaju kao pogrešno u današnjem političkom natjecanju.

»Mnogo toga se od vremena kad ste aktivno politički djelovali promijenilo, okolnosti su se promijenile, političko natjecanje se promijenilo, politika se personalizirala, ali ono najvažnije, ideali SDP-a, ostali su isti. Mi i dalje želimo poboljšati naše društvo« rekao je Vidović. Istaknuo je i kako je SDP najzaslužniji za stvaranje parlamentarne demokracije u Hrvatskoj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze