Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1n
Sutra: 6° 6° 1n
11. prosinca 2019.
Tisuću policajaca na ulicama metropole

Policija uoči subotnjih prosvjeda: Neka vam Radićeva bude pouka!

foto: Sergej DRECHSLER
foto: Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 19. ožujak 2011. u 11:55 2011-03-19T11:55:27+01:00

- Tko želi raditi nerede može biti poučen nedavnim događanjima iz Radićeve ulice, poruka je zagrebačke policije

 ZAGREB - Oko tisuću policijskih službenika bit će angažirano na osiguravanju subotnjih prosvjeda u Zagrebu, koncerata i događanja oko utakmice Dinamo-Hajduk. 

- Tko želi raditi nerede može biti poučen nedavnim događanjima iz Radićeve ulice kada je preko 30 osoba prijavljeno zbog napada na policajce, kao i napadom na autobus PAOK-a ili napadom na policajca Kristijana Troktera-
Napadači na autobus s navijačima grčkog nogometnog kluba PAOK još su u pritvoru, a  napadač na Troktera nedavno je osuđen, podsjetila je glasnogovornica PU zagrebčake Jelena Bikić. 

O blokadama prometnica oko stadiona policija još nije odlučila,  ali je vjerojatno da će promet u neposrednoj blizini biti blokiran pola sata prije i poslije utakmice

Mislim da je to dovoljno upozorenje onima koji imaju namjeravaju raditi nerede, rekla je Bikić.
 Gostujućim navijačima poručeno je da do  18 30 sati dođu do parkirališta Sveučilišne bolnice kako bi mogli biti sigurno prepraćeni na stadion. 

O blokadama prometnica oko stadiona policija još nije odlučila,  ali je vjerojatno da će promet u neposrednoj blizini biti blokiran pola sata prije i poslije utakmice. Policija se još nije odredila kako će postupati u slučaju da se najavljeni seljački prosvjedi  i blokade prometnica presele u Zagreb.

Premda BBB bojkotiraju dolaske na utakmice, policijsko osiguranje  1. HNL bit će jednako kao i inače. 

Od tisuću interventnih policajaca koji će raditi na osiguranju utakmice i prosvjeda, jedan dio je i iz  policijskih uprava drugih županija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.