Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
24. listopada 2019.
Tko to više može pratiti

Petrov još jednom promijenio mišljenje: 'Ako HDZ odustane od opoziva Oreškovića, ja mogu odstupiti'

Foto Denis Lovrović
Foto Denis Lovrović
Autor:
Objavljeno: 15. lipanj 2016. u 17:14 2016-06-15T17:14:46+02:00

Petrov je HDZ-u prethodno ponovio kako zapravo postoje samo dvije opcije - ili će HDZ opozvati zahtjev za opozivom Tihomira Oreškovića ili se ide na nove izbore

Božo Petrov danas je još jednom promijenio svoje mišljenje - opet je spreman žrtvovati svoju poziciju potpredsjednika Vlade ukoliko HDZ pristane da Tihomir Orešković ostane premijer Vlade.

- Danas je Povjerenstvo potvrdilo da je ono na čemu smo cijelo vrijeme inzistirali zaista bilo tako. No ukoliko će zaista biti potrebno platiti cijenu, ako će HDZ zatražiti od mene da odstupim, a da se sačuva ova vlada, spreman sam to učiniti. To za mene nikad nije bio problem, rekao je Petrov neposredno nakon što je ostavku podnio Tomislav Karamarko.

Petrov je HDZ-u prethodno ponovio kako zapravo postoje samo dvije opcije - ili će HDZ opozvati zahtjev za opozivom Tihomira Oreškovića ili se ide na nove izbore.

- Ili će ova Vlada dobiti istinsku priliku raditi ili ćemo sve dati u prave ruke - hrvatskim biračima, dodao je Petrov.

Ustraje li, pak HDZ na opozivu premijera, Most će, tvrdi Petrov, potpisati prijedlog oporbe za raspuštanjem Hrvatskog sabora. Takav su stav, dodao je, danas već unaprijed potpisali Mostovi zastupnici i to svih dvanaest.

- Odluku još mora potvrditi Nacionalno vijeće Mosta, no mi smo svojih 12 potpisa za to već definirali, najavio je Petrov, nazivajući lažnima priče o "kupovini" dijela Mostovih zastupnika.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.