Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 2n
Sutra: 7° 7° 2n
29. siječnja 2020.
Tragedija na Atlantiku

POTRAGA ZA NESTALIMA Bourbon oplakuje smrt četvrtog pomorca s “Bourbon Rhodea”

Foto g.captain.com
Foto g.captain.com
Autor:
Objavljeno: 2. listopad 2019. u 19:23 2019-10-02T19:23:01+02:00

“U ime Bourbona želio bih izraziti sućut obitelji i prijateljima preminulog pomoraca. Na njihovoj smo strani da ih pratimo kroz ovo strašno iskušenje. Usprkos značajnim resursima u operaciji traganja i spašavanja, sudbina nestalih sve teža za njihove obitelji”, izjavila je Cyrille Le Bris

Kompanija Bourbon danas oplakuje smrt četvrtog pomoraca nakon potonuća „Bourbon Rhodea“ u Atlantskom oceanu 26. rujna, piše Pomorac.

“U ime Bourbona želio bih izraziti sućut obitelji i prijateljima preminulog pomoraca. Na njihovoj smo strani da ih pratimo kroz ovo strašno iskušenje. Usprkos značajnim resursima u operaciji traganja i spašavanja, sudbina nestalih sve teža za njihove obitelji. Ostajemo u potpunosti mobilizirani za nastavak operacija i ponovno izražavamo srdačnu zahvalnost svim timovima koji su se dobrovoljno prijavili i pomažu nam u potrazi”, izjavila je Cyrille Le Bris, direktorica kriznog stožera Bourbona.

Tijekom proteklih sedam dana, Regionalni operativni centar za nadzor i spašavanje CROSS i Francuska mornarica proveli su izuzetno opsežnu pretragu s pomorskim i državnim vlastima uz potporu američkih vlasti. Značajni pomorski i zračni resursi i danas su raspoređeni u područjima pretraživanja.

Podsjetimo, brod Bourbon Rhode, čiji je kapetan hrvatski pomorac Dino Miškić, potonuo je u četvrtak u teritorijalnim vodama Martiniquea.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.