Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 4n
Sutra: 7° 7° 4n
19. siječnja 2020.
Skandal

POSJEDUJE ZABRANJENO ORUŽJE? Policija će razgovarati s Glasnovićem zbog objave fotografija s naoružanjem

Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 24. svibanj 2017. u 15:55 2017-05-24T15:55:00+02:00

Uz fotografije na kojima, među ostalim, drži i automatske puške koje je u Hrvatskoj zabranjeno posjedovati Glasnović je napisao: »Dragi/e Hrvati/ce, sjećate se kada je jedna odnarođena partija (ona ista koja danas pretendira biti uzor pluralne demokracije) razoružala hrvatski narod i predala oružje TO srbočetničkoj armadi 1990 g. Nikad više«

ZAGREB Nakon što je nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović na svom facebook profilu objavio fotografije s oružjem koje je zabranjeno posjedovati u Ravnateljstvu policije doznaje se da policija provjerava okolnosti nastanka fotografija i njihov sadržaj.

Policija će, kako se doznaje, porazgovarati s Glasnovićem te utvrditi postoje li elementi kaznenog djela ili prekršaja.

Uz fotografije na kojima, među ostalim, drži i automatske puške koje je u Hrvatskoj zabranjeno posjedovati Glasnović je napisao: »Dragi/e Hrvati/ce, sjećate se kada je jedna odnarođena partija (ona ista koja danas pretendira biti uzor pluralne demokracije) razoružala hrvatski narod i predala oružje TO srbočetničkoj armadi 1990 g. Nikad više«.

Prema odredbama Zakona o oružju u Hrvatskoj je zabranjeno posjedovati vojno oružje, automatsko vatreno oružje, ali i poluautomatsko vatreno oružje za civilnu uporabu, koje je slično automatskom vatrenom oružju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.