Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 6
Sutra: 17° 17° 6
20. listopada 2019.
Otkrivena tajna o 250 kuna

u tiskanom Odvjetnik Benko, bliski prijatelj ministra Jandrokovića cinkao prosvjednike?

foto: D.KOVAČEVIĆ
foto: D.KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 11. ožujak 2011. u 8:26 2011-03-11T08:26:00+01:00

Na mjesto nesreće stigla je policija koja je utvrdila da je odvjetnik Benko pod utjecajem alkohola, točnije 2,6 promila u krvi

ZAGREB Odvjetnik Danijel Benko izvor je informacije da je oporba s 250 kuna honorirala izgrednike koji su nedavno nakon braniteljskog prosvjeda napali policiju. To nam je potvrdilo više ljudi izvan, ali i unutar HDZ-a dok nam je Benko preko tajnice u svojem odvjetničkom uredu u Zagrebu poručio da »ne želi razgovarati«. 

  Uglavnom, te subote, kad su ogorčeni branitelji došli na Trg bana Jelačića, Benko je razbio svoj automobil. Kad je na mjesto nesreće stigla policija utvrdili su da je odvjetnik pod utjecajem alkohola, točnije 2,6 promila u krvi.

Kako nalaže procedura odveli su ga na triježnjenje u Jedinicu za zadržavanje i prepratu na Senjaku. U tu je ustanovu, kako je izvijestila policija, bilo privedeno i 15 huligana iz Radićeve ulice. 
 

Lansirana priča

Benko je, dakle, bio smješten s uhićenim prosvjednicima i mogao je slušati što međusobno razgovaraju. I navodno je čuo kako se žale »da im nije to trebalo za 250 kuna«. S obzirom da je Benko prijatelj ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića izvijestio ga je o svojim saznanjima i ta je priča nakon toga poprimila nevjerojatne dimenzije. 

  – Nemam komentara, sve je što nam je jučer o tome rekao Jandroković. 

* više u tiskanom izdanju Novog lista u petak, 11. ožujka, 2011. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.