Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 1
Sutra: 14° 14° 1
15. listopada 2019.
Od gazde do bjegunca

NOVI LIST DOZNAJE Todorić uopće nije u Londonu, nalazi se u bogataškoj meki u srcu Europe?

Ivica Todorić, Foto: D. LOVROVIĆ
Ivica Todorić, Foto: D. LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 22. listopad 2017. u 8:34 2017-10-22T08:34:00+02:00

Danas je Todorić sveden tek na bjegunca pred zakonom, kojeg se sumnjiči da si je pribavio nepripadajuću materijalnu korist u visini od milijardu i 142 milijuna kuna

ZAGREB Od jučer se Ivica Todorić službeno nalazi u bijegu, nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu za njim raspisalo tjeralicu, a slijedom rješenja Županijskog suda da se vlasniku koncerna Agrokor određuje istražni zatvor. Nevjerojatan je to razvoj događaja za donedavno najvećeg poduzetnika u zemlji, čovjeka kojem su i političari priznavali da je moćniji od države.

Danas je Todorić sveden tek na bjegunca pred zakonom, kojeg se sumnjiči da si je pribavio nepripadajuću materijalnu korist u visini od milijardu i 142 milijuna kuna. »Daljnje radnje po izdanoj tjeralici provodi policija sukladno zakonskim odredbama«, navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva.

Prethodno je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio da se »sve radi u skladu s domaćim i europskim zakonodavstvom«. Na novinarsko pitanje o trenutačnom Todorićevom boravištu, Božinović je odgovorio da o tome ne može govoriti. Naravno, to je sada ključan detalj. Todorić nije u Hrvatskoj da bi ga policija mogla privesti, a mediji uglavnom nagađaju da prebiva u Londonu, odakle je petak u Zagreb, kako bi dao iskaz u DORH-u, došao njegov sin Ante.

Međutim, neslužbeno doznajemo da je proteklih dana u Ministarstvo vanjskih poslova, putem diplomatske mreže, stigla informacija da je Ivica Todorić na području Züricha. To, ako bi se pokazalo točnim, ne bi predstavljalo preveliko iznenađenje, budući da se tridesetak kilometara od Züricha nalazi Zug, u kojem je sjedište tvrtke Agrokor AG.

*Opširnije u tiskanom izdanju Nedjeljnog Novog lista

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.