Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 3
Sutra: 9° 9° 3
19. veljače 2020.
Nekretnine, nekretnine...

Ministar tone sve dublje u nekretninsku aferu: Kujundžićima "pronašli" apartman na Pagu i zemljište u Zagrebu

snimio Davor Kovačević
snimio Davor Kovačević
Autor: ,
Objavljeno: 24. siječanj 2020. u 17:02 2020-01-24T17:02:00+01:00

Točnije, ministar je u imovinskoj kartici naveo da se radi o jednom apartmanu, dok relevantni dokazi - izvaci iz zemljišnih knjiga - ukazuju da bi tu moglo biti riječi o dva apartmana.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić tone sve dublje u nekretninsku aferu, koja je započela kad su novinari uočili nesrazmjer između stvarne vrijednosti Kujundžićevih nekretnina i vrijednosti upisanih u njegovoj imovinskoj kartici.

Novinari Jutarnjeg lista sad su otkrili da se "na suprugu ministra zdravstva Milana Kujundžića od 2018. godine u zemljišnim knjigama vodi se i oranica od 578 četvornih metara u Novom Zagrebu, koja se također ne spominje ni u jednoj ministrovoj imovinskoj kartici od 2016. do danas". Ta je oranica, navodi se, "prenesena na suprugu ministra zdravstva u postupku likvidacije njezine tvrtke Zidni vrt d.o.o".

Ova informacija objavljena je tek dva sata nakon što su mediji postavili pitanje o novim Kujundžićevim nekretninama, koje se nalaze na Pagu. Točnije, ministar je u imovinskoj kartici naveo da se radi o jednom apartmanu, dok relevantni dokazi - izvaci iz zemljišnih knjiga - ukazuju da bi tu moglo biti riječi o dva apartmana. Ministar je poručio da će ovu nejasnoću objasniti u ponedjeljak.

Portal Index piše da je ministar "u imovinsku je karticu "zaboravio" upisati barem 83 kvadrata koja, prema podacima iz zemljišnih knjiga, ima u Novalji na Pagu". Od ministra javnost očekuje odgovore te precizno objašnjenje izvora sredstava za impresivan fond nekretnina.

Kujundžić: Ne znam je li mi netko iz HDZ-a podmeće

Uoči sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a, ministar Kujundžić komentirao je slučaj vlastite imovinske kartice i pripadajućih nekretnina rekavši kako ne može znati je li mu netko podmeće iz HDZ-a i je li atmosfera linča pokrenuta iz te stranke.

"To više neću zvati linčom nego ću zvati najvišom demokratskom razinom", rekao je Kujundžić te pozvao novinare i državne institucije da detaljno istraže njega, ali i one koji sjede u Saboru.

"Budite ustrajni i pretražite i druge. Prvo ove koji sjede u Saboru – tko su, što su, gdje su radili, što su imali, koliko sada rade, koliko imaju i koliko su platili državi. To će biti onda uspjeh hrvatske demokracije i države”, rekao je Kujundžić novinarima prije početka Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Kujundžić i dalje tvrdi da je vlasnik samo jednog apartmana u Novalji od 2002. godine, prije nego je i bio u politici, a kako je i prijavljeno u imovinskoj kartici. "Ako postoji nešto u gruntovnici što ne štima, treba uštimati”, dodao je.

Ponovio je i kako ništa nije sporno vezano uz pozajmicu njegova prijatelja Mire Palca za kupnju kuće u Maksimiru. Smatra da tu nema nikakvog sukoba interesa iako je Palac ujedno i predsjednik Nadzornog odbora veledrogerije Pharma Net.

Osvrnuo se na današnji incident u kojem je četvorica radnika u Imotskom napala novinarku Slobodne Dalmacije koja je fotografirala ministrovu kuću. Rekao je kako su radnici radili na kući njegova susjeda Slavomira Kujundžića s kojim nije u krvnom srodstvu. Ponovno je osudio napad na bilo koga, a posebice na novinare. "Treba vidjeti policijsko izvješće i o čemu se radi", rekao je.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić prethodno je danas izjavio kako mu ne pada na pamet dati ostavku zbog krivo ispunjene imovinske kartice i incidenta u kojem su četvorica muškaraca napala novinarku Slobodne Dalmacije, te je poručio da nakon što odradi mandat do kraja više neće biti ministar zdravstva.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.