Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 4
Sutra: 10° 10° 4
29. veljače 2020.
Afera stanovi

Masna zarada: Index otkrio novu Marićevu muljažu s apartmanima, opet su upletene iste tvrtke

Foto Darko Jelinek
Foto Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 12. srpanj 2019. u 21:06 2019-07-12T21:06:33+02:00

Index je otkrio i sad već četvrtu nekretninu koju je obitelj Gorana Marića kupila od prijatelja i partnera Zvonka Šarića. Koliko je dosad bilo poznato, Goran Marić i supruga mu Marijana od poduzetnika Zvonka Šarića kupili su tri nekretnine: dva apartmana u Turnju, kod Biograda na Moru, te vikendicu u Živogošću.

No, sad je otkrivena još jedna nekretnina: ponovo je riječ o apartmanu u Turnju, površine 26,38 kvadratnih metara.

Ono što je posebno zanimljivo u vezi te četvrte nekretnine, piše Index, je činjenica da je Marićeva supruga apartman kupila od vlastite bivše tvrtke Scientia, i to pet mjeseci nakon što su Marići tu bivšu obiteljsku tvrtku poklonili Zvonku Šariću. Apartman se nalazio u vlasništvu Scientije od 2005. godine.

Marić je 2014. u imovinskoj kartici naveo da je tržišna vrijednost tog apartmana 180 tisuća kuna. Taj apartman prodat će tri godine kasnije, u kolovozu 2017., a privatna osoba koja je kupila apartman podigla je stambeni kredit od 390 tisuća kuna u Karlovačkoj banci pa se može zaključiti da su Marići na ovom poslu zaradili 210 tisuća kuna. 

Marijana Marić, supruga Gorana Marića, u ožujku 2013. predaje tvrtku Scientia bez naknade svom sinu Anti Mariću. Marić junior u listopadu 2013. Scientiju je poklonio poduzetniku Zvonku Šariću. Scientija je u to vrijeme imala stan u Zvonimirovoj ulici, apartman u Turnju te 867 tisuća kuna kapitala. 

Šarić je, samo četiri mjeseca nakon što je od Marića dobio na poklon tvrtku, prodao stan u Zvonimirovoj i to tvrtki Šted Invest, bivšoj firmi Gorana Marića. 

Mjesec dana nakon toga, 31. ožujka 2014., tvrtka Scientia kojom je tada upravljao Šarić, prodaje apartman u Turnju i to bivšoj direktorici te tvrtke za sada nepoznati iznos. Marić je u imovinskoj kartici 2014. naznačio kako je njegova supruga taj stan kupila za 180 tisuća kuna, odnosno naveo je da je tržišna vrijednost tog stana 180 tisuća kuna.

To je, prema svemu sudeći, bila jedna od zadnjih poslovnih aktivnosti tvrtke Scientia. Tada je tvrtka izdala pozajmicu nepoznatoj osobi od 1,7 milijuna kuna, a otad je tvrtka Scientia u mirovanju. Kome je izdala pozajmicu, Šarić ne želi otkriti. Pozajmica je aktivna i danas, piše Ilko Ćimić na Indexu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.