Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
6. prosinca 2019.
Zaboravljivi ministar

Kuščević o štali i kući: 'Nisu oni mijenjali prostorni plan radi mene, nego radi građana'

Foto Darko Jelinek
Foto Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 19. lipanj 2019. u 19:30 2019-06-19T19:30:18+02:00

Ministar Lovro Kuščević priopćenjem je odgovorio na otkriće o drugoj nekretnini koju posjeduje, javlja N1.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nastavno na medijske natpise u svezi legalnosti dviju nekretnina u vlasništvu ministra Kušćevića u Nerežišćima, očitujemo se kako slijedi:

Sukladno zakonskim propisima gospodarski objekt – štala u Nerežišćima izgrađena je prema građevinskoj dozvoli te je za istu ishođena i uporabna dozvola (završno Izvješće nadzornog inženjera), a predmetni objekt je služio za uzgajanje kunića i peradi. Kasnijim Izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Nerežišća zabranjena je izgradnja gospodarskih objekata - štala na udaljenosti od naselja manjoj od 200 metara. Kao kompenzacijska mjera za sve dotad izgrađene gospodarske objekte koji se nalaze u tom pojasu, omogućena je promjena namjene. Stoga je za predmetni objekt ishođena građevinska dozvola za promjenu namjene, a nedugo nakon toga i nova uporabna dozvola sukladno novoj namjeni.

Prostorni plan, odnosno izmjene i dopune prostornog plana, usvojeni su odlukom Općinskog vijeća, a ne odlukom načelnika, a odnose se na cjelokupno područje Općine Nerežišća, točnije na svu gradnju unutar iste te na sve investitore pod jednakim uvjetima. Dakle, ne radi se o pogodovanju, već o izmjenama i dopunama Prostornog plana sukladno potrebama svih stanovnika Općine Nerežišća.

Istina je kako sam napravio propust i nisam predao zahtjev za upis u katastar, no čim sam upozoren, predao sam navedene zahtjeve i očekujem provedbu istih. Ukoliko bude pokrenut prekršajni postupak i budem prekršajno kažnjen, postupit ću po odluci suda.”

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.