Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
14. prosinca 2019.
Zagrebački prosvjedi

foto "Jadranka, vi ste najslabija karika. Zbogom"

Foto Denis LOVOROVIĆ
Foto Denis LOVOROVIĆ
Autor: ,
Objavljeno: 26. ožujak 2011. u 18:30 2011-03-26T18:30:00+01:00

Prosvjednike je još jednom u Mesničkoj na putu prema Markovom trgu zaustavio kordon policije. Petnaestk minuta prije 21 sat prosvjednici su se počeli razilaziti, a novi prosvjed je u srijedu u 18 sati

ZAGREB U subotu u 18 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu opet su se okupili protuvladini prosvjednici kako bi iskazali nezadovoljstvo i zatražili odlazak Vlade Jadranke Kosor. 

Oko 18 sati stiglo je tek nekoliko stotina ljudi, koji su, između ostalog, transparentima poručili "Vlada mora pasti - nisu smjeli lagati narod i krasti", "Volim Hrvatsku, ali ne u EU", "Niže, a ne nove poreze", te "Jadranka, vi ste najslabija karika. Zbogom". 

Nakon dvadesetak minuta okupljanja na Cvjetnom trgu, bez ikakvih govora, nekoliko stotina ljudi krenulo je u prosvjednu šetnju Zagrebom tražeći odlazak vlade. Uz povike »Jaco odlazi«, »dolje HDZ«, »svi na ulice«, »hoćemo izbore«, Ilicom i Mesničkom su se uputili prema Markovom trgu. U Mesničkoj ih je zaustavio kordon policije, kojoj su poručili »čuvate mafiju«, a nakon toga su se mirno uputili prema sjedištu HDZ-a gdje se vikalo "Jaco odlazi" i "Referendum za izbore".

Prosvjed u Zagrebu 26. ožujka 2011  Foto Denis LOVROVIĆ (5)
Prosvjed u Zagrebu / Foto: D. Lovrović

U potpunom muku stalo se minutu-dvije kod japanske ambasade a zatim su prosvjednici otišli pred gradski HDZ u Gundulićevoj i vikali »HDZ mafija«. Prosvjednik pri čelu kolone poručuje »Osvjestite se. Presuda hrvatskim generalima bit će presuda svima vama«.

Prosvjednici su bili i pred središnjicom SDP-a, a zaustavili su se i pred HNB-om gdje su razvili veliki transparent "Nacionalizacija banaka". Nakon toga vratili su se na Trg bana Jelačića.

Petnaestak minuta prije 21 sat prosvjednici su se počeli razilaziti, a novi prosvjed je u srijedu u 18 sati. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.