Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
10. prosinca 2019.
Vremenska prognoza

Iza nas je najtopliji dan ove godine. Jaka promjena vremena s mogućim snijegom stiže u ponedjeljak

Iza nas je najtopliji dan ove godine. Jaka promjena vremena s mogućim snijegom stiže u ponedjeljak
Iza nas je najtopliji dan ove godine. Jaka promjena vremena s mogućim snijegom stiže u ponedjeljak
Autor:
Objavljeno: 8. ožujak 2019. u 7:12 2019-03-08T07:12:44+01:00

Jučerašnji dan je  u većini krajeva Hrvatske bio jedan od najtoplijih dana ove godine, a ponegdje i najtopliji.

Čak 24 °C - izmjereno je u Velikog Gorici, Slavonskome Brodu, Sisku, Karlovcu, Goricama pokraj Nove Gradiške te na Bilogori pokraj Pitomače! Pritom vjerojatno ni na tim postajama, ali sigurno ni na zagrebačkima - ni u Maksimiru ni na Griču - nikada do sada tako visoka temperatura nije izmjerena tako rano u godini - u Maksimiru 23,2 °C, a na Griču 22,9 °C! Viša je do sada prvi put u godini izmjerena 11. ožujka u Maksimiru, te 17. ožujka na Griču. A podaci najviše dnevne temperature zraka na Griču postoje još od 1881. godine!!

Relativno će toplo biti i u nastavku tjedna, ali u većini kontinentalne Hrvatske manje nego u četvrtak. No, ponegdje u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na Jadranu bit će čak i toplije, a zamjetniji pad temperature dogodit će nam se početkom sljedećega tjedna, kada će osjećaj hladnoće dodatno pojačavati povremeno umjeren, gdjekad vjerojatno i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu većinom još jača bura i tramontana. Do tada i dalje jugozapadnjak i jugo - često umjereni, mjestimice i jaki, uglavnom na Jadranu i olujni, osobito u petak.

Potkraj nedjelje, i osobito u ponedjeljak, s već najavljivanom izraženijom promjenom vremena, kiša je gotovo sigurna diljem Hrvatske, u mnogim krajevima i u obliku pljuskova s grmljavinom, a ponegdje vjerojatno i s olujnim nevremenom, u gorju i snijegom, piše Zoran Vakula za HRT. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.