Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
9. prosinca 2019.
Kontroverzna tribina

Imam Mešić, don Stojić i rabin Kotel Da-Don uoči 8. marta: 'Žena ne može trčati brzo kao Bolt'

Foto Borna Filić / PIXSELL
Foto Borna Filić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 8. ožujak 2019. u 6:52 2019-03-08T06:52:32+01:00

Don Damiru Stojiću je pravi primjer kako se treba pričati o ženama papa Ivan Pavao II koji je rekao kako je žena stvorena od rebra jer je najbliže srcu, a srce je važan organ za čovjeka, ono ga drži na životu. Objasnio je i što znače riječi "drugotna žena"

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu uoči Dana žena održana je tribina pod nazivom "Percepcija i uloga žene u monoteističkim religijama", na kojoj su govorili don Damir Stojić, rabin Kotel Da-Don i imam zagrebačke džamije Mirza Mešić. Tribina na kojoj je ovaj trojac o temi pričao o položaju žena s kršćanskog,judaističkog i islamskog stajališta, popraćen je transparentima s natpisima "Živio 8. mart" i "Sindikat žena protiv kretena". 

Posebnu buru izazvao je, prenose 24 sata, istup imama Mešića koji je uz ostalo izjavio kako "dijelimo iste sposobnosti, ali ne i iste vrijednosti".

- Žena nikad neće trčati kao Bolt, poručio je imam Mešić, za kojeg rodna jednakost nije prirodna s obzirom da su muškarac i žene u potpunosti drugačiji na fizičkoj i psihičkoj razini.

Don Damiru Stojiću je pravi primjer kako se treba pričati o ženama papa Ivan Pavao II koji je rekao kako je žena stvorena od rebra jer je najbliže srcu, a srce je važan organ za čovjeka, ono ga drži na životu. Objasnio je i što znače riječi "drugotna žena".

- Bog stvara od manje savršenosti, prvo je stvorio muško pa je pomislio kako može to biti i bolje, pa je stvorio ženu. U tom smislu ona je drugotna, a pod time se misli više savršena- prenose 24 sata Stojićeve riječi. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.