Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1
Sutra: 15° 15° 1
20. rujna 2019.
F 16 iznad Knina

'Imali smo takav ugovor': Izrael odgovorio na prozivke iz Srbije oko sudjelovanja na proslavi Oluje

Foto HRZ
Foto HRZ
Autor:
Objavljeno: 6. kolovoz 2018. u 9:40 2018-08-06T09:40:00+02:00

Hrvatska je kupila avione F16 od Izraela, a njihovo sudjelovanje je u isključivoj vezi s ovim kupoprodajnim ugovorom. Ono nema nikakve političke elemente niti bilo kakve veze s povijesnim odnosima između Srbije i Hrvatske, odgovorili su iz izraelskog veleposlanstva

Izraelsko veleposlanstvo u Beogradu očitovalo se danas na kritike iz Srbije, povodom sudjelovanja izraelske delegacije u obilježavanju "Oluje" u Kninu i nastupa dva aviona F16 Barak u sklopu mimoleta.

Veleposlanik Srbije u Izraelu Milutin Stanojević iskazao je jučer za Times of Israel razočarenje, naglasivši da je Oluja bila "najveći egzodus jedne nacije od Drugog svjetskog rata". Sudjelovanje Izraela u proslavi, nije prijateljski čin prema Srbiji, rekao je.

- Hrvatska je kupila avione F16 od Izraela, a njihovo sudjelovanje je u isključivoj vezi s ovim kupoprodajnim ugovorom. Ono nema nikakve političke elemente niti bilo kakve veze s povijesnim odnosima između Srbije i Hrvatske, odgovorili su iz izraelskog veleposlanstva u Beogradu, a prenosi B92.

- Izrael izuzetno cijeni prijateljstvo sa Srbijom i nije došlo do promjene izraelske politike prema Srbiji, za šta je dokaz i službena posjeta predsjednika Rivlina prije dva tjedna, Tijekom posjeta, predsjednik je bio duboko dirnut, ukazavši na snažne veze i prijateljstvo sa Srbijom. U tom smislu, čvrsto prijateljstvo koje postoji između Izraela i Srbije nikada i ni na koji način neće biti ugroženo, dodaje se.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.