Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1n
Sutra: 12° 12° 1n
17. listopada 2019.
Povrijeđen prosvjedima

Hebrang: Gotovo je - više ne dajem izjave, neću više biti stranački gromobran

Hebrang: Gotovo je - više ne dajem izjave, neću više biti stranački gromobran
Hebrang: Gotovo je - više ne dajem izjave, neću više biti stranački gromobran
Autor:
Objavljeno: 9. ožujak 2011. u 14:51 2011-03-09T14:51:00+01:00

Nakon svega što se dogodilo na ulici neću više davati izjave. Uvijek sam se bio spreman izložiti, ali obitelj ne smijem ugrožavati. Obitelj mi je iznad svega", rekao nam je Hebrang

ZAGREB Potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebranga odlučio se politički pasivizirati i više, u pokušaju da svoju obitelj zaštiti od budućih prosvjeda pred kućom gdje živi, neće istupati u medijima.

Nekoliko tisuća ljudi koji su se u nedjelju navečer okupili ispod Hebrangovog prozora i vikali mu da je lopov, jako su uznemirili jednog od najpoznatijih HDZ-ovaca. Posebno zato što se u tim trenutcima nalazio u drugom djelu grada, u posjeti bolesnoj teti dok su mu doma bile supruga i kćerka.

Već u ponedjeljak Hebrang je izjavio za naš list kako će "učinit ću sve kako bi članove obitelji i susjede poštedio takvog stresa". Nije otkrivao što konkretno namjerava poduzeti kako bi prevenirao dolazak prosvjednika ispred svojeg stana, a danas je Hebrang objavio da će odsad šutjeti za medije.

- Ostat ću do kraja ovog saborskog mandata na mjestu predsjednika Kluba zastupnika HDZ-a, ne mogu se sada povlačiti s te važne i osjetljive dužnosti. Ali, odlučio sam da više neću biti stranački gromobran. Dosta je bilo. Nakon svega što se dogodilo na ulici neću više davati izjave. Uvijek sam se bio spreman izložiti, ali obitelj ne smijem ugrožavati. Obitelj mi je iznad svega", rekao nam je Hebrang koji smatra da se nigdje svijetu prosvjedi ne odvijaju ispred stanova političara.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.