Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
22. siječnja 2020.
Sastanak stranačkog vodstva

HNS: Ne bude li 4-postotnog povećanja plaća u školstvu nećemo glasati za proračun i napuštamo Vladu

Otkrio je Ivan Vrdoljak i to da je o svemu izvijestio premijera Plenkovića i danas, ali da to sasvim sugurno ne bi trebala biti nikakva novost / Snimio Darko JELINEK
Otkrio je Ivan Vrdoljak i to da je o svemu izvijestio premijera Plenkovića i danas, ali da to sasvim sugurno ne bi trebala biti nikakva novost / Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 9. listopad 2019. u 19:30 2019-10-09T19:30:08+02:00

Vrdoljak je odgovorio da nakon odbijanja podrške proračuna njihov ostanak u Vladi ne bi imao nikakvog smisla i da sasvim sigurno neće izvoditi takve manevre nego će otići iz Vlade.

HNS neće glasati za proračun za sljedeću godinu i napustit će vladajuću koaliciju ako u proračunu za 2020. ne bude predviđeno povećanje dodataka za učitelje i profesore od 4 posto. 

Objavio je to predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak nakon popodnevnog sastanka stranačkog vodstva. 

Na pitanje znači li to da HNS neće samo odbiti glasati za proračun i čekati da premijer skupi dovoljan broj ruku kako bi on bio usvojen te ostati u Vladi, Vrdoljak je odgovorio da nakon odbijanja podrške proračuna njihov ostanak u Vladi ne bi imao nikakvog smisla i da sasvim sigurno neće izvoditi takve manevre nego će otići iz Vlade.

 

Otkrio je Vrdoljak i to da je o svemu izvijestio premijera Plenkovića i danas, ali da to sasvim sugurno ne bi trebala biti nikakva novost, jer o tome se s premijerom već dugo razgovara i HNS je u Vladu i ušao radi provođenja obrazovne reforme, čiji je dio povećanje plaća. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.