Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 6
Sutra: 18° 18° 6
18. listopada 2019.
Politički tajnik Mosta

Grmoja: Pod krinkom golfa i sporta gura se veliki biznis s nekretninama u Dubrovniku

Grmoja: Pod krinkom golfa i sporta gura se veliki biznis s nekretninama u Dubrovniku
Grmoja: Pod krinkom golfa i sporta gura se veliki biznis s nekretninama u Dubrovniku
Autor:
Objavljeno: 16. lipanj 2018. u 17:34 2018-06-16T17:34:21+02:00

 »Previše je godina prošlo i previše je 'umočenih' iz reda vladajućih da bi netko smogao hrabrosti i odlučnosti presjeći tu priču. Nužno je smanjiti obuhvat i nastaviti pregovore s tvrtkom Razvoj golf o realizaciji projekta na zakonitih 100 hektara uz uvažavanje javnog interesa, odnosno usklađenje javnog s privatnim«, naglasio je

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja upozorio je u subotu kako se pod krinkom golfa i sporta u Dubrovniku pokušavaju progurati projekti s nekretninama, odnosno vilama i hotelima što, tvrdi, ugrožava postojeće gospodarstvenike, hotelijere i privatne iznajmljivače, koji nude autentičnu ponudu potencijalnim golf igračima.

 Grmoja u priopćenju zamjera HDZ-ovu županu Nikoli Dobroslaviću da »zbog umreženosti i obveze« i dalje gura taj projekt »u koji više nitko ne vjeruje, pa čak ni sami vladajući na čelu sa županom«. To, navodi, pokazuje i činjenica da su nasuprot 1.400 primjedbi građana usvojene samo one tvrtke Razvoj Golf.

 »Previše je godina prošlo i previše je 'umočenih' iz reda vladajućih da bi netko smogao hrabrosti i odlučnosti presjeći tu priču. Nužno je smanjiti obuhvat i nastaviti pregovore s tvrtkom Razvoj golf o realizaciji projekta na zakonitih 100 hektara uz uvažavanje javnog interesa, odnosno usklađenje javnog s privatnim«, naglasio je.

 HDZ-ovu županijsku vlast proziva da pod izlikom sporta i rekreacije pokušava progurati projekte s nekretninama što je, kaže, vidljivo i u predloženim izmjenama prostornog plana županije koji predviđa golf teren na 150 hektara površine, ali i uz mogućnost gradnje nekretnina na 30.000 četvornih metara u selu Majkovi u Općini Dubrovačko primorje.
 »Dakle, još jedna obmana da se pod krinkom sporta i rekreacije u korist špekulanata i developera guraju njihove ambicije s nekretninama. Nitko nema ništa protiv golf terena i pripadajuće infrastrukture, ali više ne postoji gotovo nitko tko vjeruje u tu priču. Svima je jasno kako u nama susjednim zemljama nigdje nema golf terena na kojima su izgrađene vile i hoteli, a u prostornom planu naše županije ima više ucrtanih golf terena nego u Austriji i Sloveniji skupa«, ističe Grmoja.

 Ovakvo prostorno planiranje, upozorava, ugrožava postojeće gospodarske subjekte, hotelijere i privatne iznajmljivače koji nude autentičnu ponudu potencijalnim golf igračima, kojih nema toliko da bi se gradio toliki broj vila i hotela od čega Hrvatska, tvrdi, nema baš nikakve koristi.

 »Nadamo se da će se u planu zadržati golf teren, ali s daleko manjom i primjerenijom površinom te sadržajima koji idu uz golf terene. Taj projekt bi nedvojbeno obogatio turističku ponudu i naslonio se na već postojeće turističke kapacitete, te potaknuo lokalno stanovništvo da se vraća i obnavlja svoja obiteljska domaćinstva u tom kraju i stavlja ih u turističku funkciju«, zaključuje Grmoja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.