Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
6. prosinca 2019.
Nikola Milina

Glavni ravnatelj policije nije htio potvrditi je li ministar Marić pod istragom

Glavni ravnatelj policije nije htio potvrditi je li ministar Marić pod istragom
Glavni ravnatelj policije nije htio potvrditi je li ministar Marić pod istragom
Autor:
Objavljeno: 13. srpanj 2019. u 12:39 2019-07-13T12:39:39+02:00

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u subotu nije odgovorio na pitanje o izvidima protiv ministra Gorana Marića, nakon što su mediji objavili da se u rasvjetljavanje priča o Marićevim sumnjivim poslovima s nekretninama uključio Uskok.

Na novinarsko pitanje provodi li policija izvide u slučaju ministra Marića, Milina je u subotu kazao tek da policija radi na svim predmetima koje dobije od državnog odvjetništva. Nije odgovorio na pitanje je li došao takav zahtjev i u vezi Marića.

»Policija intenzivno surađuje u svim predmetima, svim kriminalističkim istraživanjima i surađujemo i s Uskokom vezano za sve aktualne predmete«, kazao je Milina na svečanost u povodu sudjelovanja kineskih policajaca u projektu Sigurna turistička sezona 2019.

Portal Dnevnik.hr objavio je da je Uskok pokrenuo izvide i od policije zatražio da prikupi dokumentaciju o Marićevim poslovima s nekretninama, kupoprodaja stanova i ulozi u obnovi dijela franjevačkog samostana u Zagrebu koji je prije osam godina pretvoren u studentski dom.

Po pisanju portala Index.hr, koji je prvi objavio ovu priču, Marić je lagao o načinu na koji je obnovio franjevački Studentski dom, za što su mu franjevci zauzvrat omogućili da dođe do stana u Zvonimirovoj ulici. Marić je u svojoj obrani tvrdio da je obnova Studentskog doma plaćena novcem od prodaje stana u Zvonimirovoj ulici, ali to je nemoguće jer je dom obnovljen prije nego što je stan plaćen, navodi portal.

Mediji navode i da do sada nije odgovoreno je li u obnovu samostana ulagan i javni novac te podsjećaju da su navodne nezakonitosti otkrivene u vrijeme kada se Marića spominje kao ministra koji će morati napustiti Vladu u sklopu najavljene rekonstrukcije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.