Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1
Sutra: 2° 2° 1
22. siječnja 2020.
Gostovanje u HNK

Filozofski teatar: Bobby Gillespie i Franco B. Bifo 29. siječnja pred Zagrepčanima

foto: arhiva NL
foto: arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 12. siječanj 2017. u 9:13 2017-01-12T09:13:05+01:00

Domaćin Srećko Horvat ugostit će u nedjelju 29. siječnja jednoga od najzanimljivijih talijanskih filozofa Franca B. Bifa i pjevača kultnog sastava Primal Scream Bobbyja Gillespieja, čiji je posljednji album »Chaosmosis« izravno inspiriran Bifovom filozofijom.

ZAGREB – U nastavku sezone Filozofskog teatra Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu, domaćin Srećko Horvat ugostit će u nedjelju 29. siječnja jednoga od najzanimljivijih talijanskih filozofa Franca B. Bifa i pjevača kultnog sastava Primal Scream Bobbyja Gillespieja, čiji je posljednji album »Chaosmosis« izravno inspiriran Bifovom filozofijom.

Njihovo je gostovanje u popularnom filozofskom programu središnjeg nacionalnog teatra najavljeno kao »spoj filozofije i rock and rolla«, filozofsko-rockerski dijalog kojim HNK Zagreb istupa iz uobičajenih okvira kazališta kako bi pokušao po prvi puta na pozornici otkriti »na koji način jedan rocker promišlja filozofiju, a na koji način jedan filozof promišlja rock«.

Škotski glazbenik Bobby Gillespie, koji je sredinom 80-ih svirao u The Jesus and Mary Chain, rocker je i pjevač kultnoga rock-sastava Primal Scream, čiji je posljednji album »Chaosmosis« izravno inspiriran filozofijom Franca B. Bifa.

Franco B. Bifo, rođen je 1948. u Bologni i jedan je od najzanimljivijih talijanskih filozofa. U 70-im je godinama prošloga stoljeća sudjelovao u radu kultne piratske radio stanice Radio Alice, te potom surađivao s Felixom Guattariem u njegovoj »šizoanalizi«. Objavio je niz knjiga o financijskom kapitalizmu, kraju budućnosti i tehnologiji.

Nakon što je 2016. gostovao u beogradskom Narodnom pozorištu, također u sklopu Filozofskoga teatra, Bifo će po prvi puta biti gost i Filozofskog teatar HNK-a Zagreb.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.