Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
27. siječnja 2020.
Tiskovna konferencija

Davor Bernardić: 'Predsjedništvo podržalo Milanovića za predsjedničkog kandidata, od njega očekujemo pobjedu na izborima'

Snimio Luka STANZL / PIXSELL
Snimio Luka STANZL / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 17. lipanj 2019. u 17:29 2019-06-17T17:29:00+02:00

'Ovom odlukom nastavljamo zajedničku borbu rame uz rame, a od Zorana Milanovića očekujemo pobjedu na predsjedničkim izborima. Milanović je diplomat sa iskustvom, čovjek koji ima spremnost za borbu i šansu za pobjedu, i on može vratiti dostojanstvo i integritet funkciji predsjednika Republike', rekao je Bernardić

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić  dao je nakon sjednice stranačkog Predsjedništva vrlo kratku i jasnu izjavu, u kojoj je objavio da je Predsjedništvo jednoglasno podržalo kandidaturu Zorana Milanovića za Pantovčak:

– Ovom odlukom nastavljamo zajedničku borbu rame uz rame, a od Zorana Milanovića očekujemo pobjedu na predsjedničkim izborima. Milanović je diplomat sa iskustvom, čovjek koji ima spremnost za borbu i šansu za pobjedu, i on može vratiti dostojanstvo i integritet funkciji predsjednika Republike. S obzirom da je predsjednik i sukreator sigurnosne, vanjske i obrambene politike, Milanović ima više nego dobre reference za to mjesto, rekao je Bernardić.

Na pitanje o tome koji su bili njegovi uvjeti Milanoviću, i obrnuto, za ovu kandidaturu, rekao je samo da su to samo spremnost kandidata i šansa za pobjedu, a na pitanje koje stranke će podržati Milanovića uz SDP, odgovorio je da su to građanske, progresivne stranke koje se zalažu za slobodu, jednakost i solidarnost, te su neupitno antifašističke.

HNS, međutim, ne vidi među njima: »HNS je izdao svoje birače. Mi nikome ne možemo zabraniti da podrži koga hoće, ali ne vidimo ih na glasačkom listiću s nama«, rekao je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze