Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 4
Sutra: 10° 10° 4
29. veljače 2020.
Procedura u tijeku

Varteksu još nije uplaćen kredit od 10 milijuna eura

Foto Arhiv NL
Foto Arhiv NL
Autor:
Objavljeno: 21. siječanj 2014. u 18:44 2014-01-21T18:44:44+01:00

Taj iznos Varteksu će isplatiti HBOR i Zagrebačka banka, svaka u jednakom iznosu od 5 milijuna eura, a ta će sredstva tvrtka utrošiti za isplatu zaostalih plaća zaposlenicima, podmirenje preostalih obveza vezano uz otpremnine kao i za stabilizaciju i razvoj proizvodnje te podizanje njene efikasnosti

VARAŽDIN - Varaždinskoj tekstilnoj tvrtci Varteks d.d. u ovom trenutku još nisu uplaćena kreditna sredstava u iznosu od 10 milijuna eura, budući da su potrebne procedure još uvijek u tijeku, izvijestili su danas iz odjela za korporativne komunikacije tvrtke.

Neki su mediji, posebice neki lokalni danas prenijeli neslužbene informacije da je Varteksu 'sjeo' kredit od 10 milijuna eura, no iz varaždinske tvrtke navode da su "potrebne procedure još u tijeku te da će po realizaciji kredita odmah obavijestiti javnost, sukladno pravilima Zagrebačke burze".

Inače, Varteksu, sukladno dovršenoj predstečajnoj nagodbi i sporazumu o novom financiranju s razlučnim vjerovnicima, treba biti isplaćen kredit u iznosu od 10 milijuna eura.

Taj iznos Varteksu će isplatiti HBOR i Zagrebačka banka, svaka u jednakom iznosu od 5 milijuna eura, a ta će sredstva tvrtka utrošiti za isplatu zaostalih plaća zaposlenicima, podmirenje preostalih obveza vezano uz otpremnine kao i za stabilizaciju i razvoj proizvodnje te podizanje njene efikasnosti.

Varteks trenutno ima oko dvije tisuće zaposlenih, a plan predstečajne nagodbe predviđa otpuštanje određenog dijela zaposlenika.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.