Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 26
Sutra: 10° 10° 26
18. veljače 2020.
Osumnjičen za 19 kaznenih djela

Uhićen 42-godišnjak koji je provaljivao u kuće; krao ulje, gorivo, kombi, alat, bicikle, akumulatore...

Foto S. DRECHSLER
Foto S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 23. siječanj 2020. u 14:07 2020-01-23T14:07:00+01:00

Tijekom kriminalističkih istraživanja pronađen je dio otuđenih predmeta i vraćen vlasnicima. Kaznenim djelima oštećeni su hrvatski državljani i nekoliko tvrtki, a materijalna šteta cijeni se na najmanje 340.000 kuna

RIJEKA - Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave ličko-senjske proveli su opsežno kriminalističko istraživanje vezano uz počinjenje više kaznenih djela imovinskog kriminaliteta za koje se sumnjiči  42-godišnji hrvatski državljanin.

Policija ga sumnjiči da je tijekom 2019. godine na području Crikvenice i Novog Vinodolskog te u mjestima na njihovom širem području počinio veći broj kaznenih djela, većinom provaljivanjem u razne objekte.

Tako je iz vikendica, kuća, kontejnera i drugih objekata te s gradilišta i iz dvorišta, najvećim djelom otuđio razni alat (bušilice, brusilice, pile i drugo), zatim građevinski materijal i opremu, kućanske uređaje i druge predmete, ali i kombi vozilo i četverocikl.

Također, utvrđena je sumnja da je od kolovoza 2017. do srpnja 2019. godine u mjestima na širem delničkom području provalio u skladište, vikendicu i lovačku kuću te otuđio oko 800 litara dizelskog goriva, oko 120 litara motornog i hidrauličnog ulja, razni alat, akumulatorske baterije, dijelove solarnog sustava, bicikl i druge predmete.

Tijekom kriminalističkih istraživanja pronađen je dio otuđenih predmeta i vraćen vlasnicima. Kaznenim djelima oštećeni su hrvatski državljani i nekoliko tvrtki, a materijalna šteta cijeni se na najmanje 340.000 kuna.

Osumnjičeni 42-godišnjak sveukupno je kazneno prijavljen za 19 kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, i to  11 teških krađa i četiri krađe počinjene na području nadležnosti Policijske postaje Crikvenica i četiri teške krađe počinjene na području nadležnosti Policijske postaje Delnice.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.