Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 4n
Sutra: 4° 4° 4n
13. prosinca 2019.
Premlaćivanje

Snimke otkrivaju: Napadači na čuvara u Puli nosili palice s obilježjima Bad Blue Boysa

Foto Duško Marušić / PIXSELL
Foto Duško Marušić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 24. srpanj 2019. u 7:59 2019-07-24T07:59:51+02:00

Nakon detaljnih pregleda snimki s videokamera, vidi se da jedan od napadača u ruci drži palicu na kojoj su prepoznatljiva obilježja Bad Blue Boysa – navijača zagrebačkog Dinama

PULA - Svoj trojici napadača koji su u nedjelju ujutro brutalno napali 69-godišnjeg Evelina Valea, jučer je određen pritvor. Skrivajući se ispod fantomki s palicom u rukama, mladići su teško napali čuvara terase kafića na Danteovom trgu. Prije odluke o pritvoru, prethodilo je ispitivanje trojice osumnjičenih, među kojima je i jedan maloljetnik.

Nakon ispitivanja na sudu, policijskim kombijem, osumnjičeni su jučer ujutro dovezeni pred zgradu Općinskog državnog odvjetništva. Prvo je u pratnji policajaca priveden 24-godišnji Matej Bjekić, a nakon njega, u pratnji policije stigao je i pripadnik Hrvatske vojske i specijalne jedinice Tigrovi 25-godišnji Robert Bitunjac.

I četiri dana nakon kobnog događaja u samom centru grada, na vidjelo izlaze novi detalji. Nakon detaljnih pregleda snimki s videokamera, vidi se da jedan od napadača u ruci drži palicu na kojoj su prepoznatljiva obilježja Bad Blue Boysa – navijača zagrebačkog Dinama. Na palici se nalazi znak Dinama i naljepnica na kojoj piše »Otpor sistemu«, a koja se može kupiti u fan shopu Bad Blue Boysa.

Neki izvori tvrde da su napadači u alkoholiziranom stanju otišli u obližnji stan u kojem je stanovao jedan od osumnjičenih, a tamo su se nabrijali i odlučili napasti starca na terasi.

I među pulskim Demonima proširio se glas da su među napadačima, bili Boysi! Jesu li napadači doista članovi zagrebačke navijačke skupine ili su samo fanovi Dinama, utvrdit će istraga. 

*** Opširnije u tiskanom izdanju...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.