Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 4n
Sutra: 18° 18° 4n
20. listopada 2019.
Spasilačka akcija

S Velebita spašen planinar kojemu je pozlilo

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 9. kolovoz 2017. u 12:38 2017-08-09T12:38:35+02:00

Planinar je imao jako bolove u prsištu, povišeni tlak i malaksao je. Kako je padala noć i nije bilo moguće izvesti helikoptersku akciju spašavanja odlučeno je da se po unesrećenog krene rano jutros

ZAGREB S Velebita je u srijedu rano ujutro, u kaciji u kojoj je sudjelovao vojni helikopter, spašen planinar kojemu je pozlilo.

U utorak, nakon povratka s potrage za nestalim državljaninom BiH na Biokovu, dežurna ekipa letača spašavatelja dobila je dojavu o potrebnoj pomoći planinaru na skloništu Ivine vodice na Velebitu, izvijestio je HGSS.

Planinar je imao jako bolove u prsištu, povišeni tlak i malaksao je. Kako je padala noć i nije bilo moguće izvesti helikoptersku akciju spašavanja odlučeno je da se po unesrećenog krene rano jutros.

S Firula je u 6 sati poletio helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s letačkom posadom Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze i liječnicom HGSS-a prema Velebitu.

Spustili su se blizu skloništa na 1200 metara nadmorske visine, gdje je liječnica pregledala unesrećenog, nakon čega je prebačen do vojarne »Pukovnik Mirko Vukušić« u Zemuniku, gdje ga je preuzeo tim hitne medicinske pomoći iz Zadra.

MORH navodi da je to 12. akcija potrage i spašavanja u ovoj godini u kojoj su sudjelovale letačke posade Eskadrile transportnih helikoptera.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.