Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 4
Sutra: 14° 14° 4
22. studenoga 2019.
Tragedija na Jadranskoj magistrali

Potvrđen identitet motorista: U Kraljevici poginuo 25-godišnji Ervin Juretić s Grobnišćine

Snimio Sergej DRECHSLER
Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 13. listopad 2015. u 9:28 2015-10-13T09:28:30+02:00

Mladi vozač »yamahe« petnaesta je žrtva na cestama Primorsko-goranske županije od početka godine

Ervin Juretić

Dvadesetpetogodišnji Ervin Juretić, nastanjen na području Čavala, motociklist je koji je u nedjelju navečer izgubio život u sudaru s automobilom u Kraljevici, na križanju Jadranske magistrale i ceste za Oštro. Potvrđena su na kraju strahovanja, sumnje još s mjesta nesreće, da je smrtno stradali vozač »yamahe« upravo 25-godišnjak s Grobnišćine.

Dosadašnja rekonstrukcija nesreće je pokazala da je  do nje došlo zbog toga što je automobil »seat ibiza« oduzeo prednost prolaza motociklistu.

Tragedija na Jadranskoj magistrali dogodila se oko 18 sati u nedjelju, pred sumrak, na križanju udaljenom 200-300 metara od benzinske crpke Petrola u smjeru Crikvenice. Motociklist  je vozio snažnu »yamahu« u smjeru Crikvenice  kada je na križanju državne ceste i odvojka za Oštro naletio na  »seat ibizu«,  automobil kojim se u tim trenucima  sa sporedne ceste  uključivao u promet magistralom.

Vozač »seata«, Kraljevičanin I. J. (66), skretao je ulijevo, u smjeru Rijeke, kada je u njegov auto udario motocikl. Nakon  žestokog udara »yamahe« u prednji lijevi dio »seata« nesretni motociklist je katapultiran i završio je petnaestak metara dalje, na asfaltu na rubu križanja. Zaštitna kaciga odletjela mu je s glave u grmlje, a za spas života nesretnog motociklista nije se, nažalost, više ništa moglo učiniti.

Mladi vozač »yamahe« petnaesta je žrtva prometnih nesreća na cestama Primorsko-goranske županije od početka godine. Nažalost, njegovom pogibijom se broj stradalih vozača motocikala i mopeda popeo na osam, što je više od polovice svih  poginulih. 

Opširnije u tiskanom izdanju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.