Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
14. prosinca 2019.
Dobro je prošlo

foto Opet požar u autobusu riječkog Autotroleja; Vozač brzom reakcijom spriječio teže posljedice

Foto: F. VEŽNAVER
Foto: F. VEŽNAVER
Autor:
Objavljeno: 26. srpanj 2019. u 17:19 2019-07-26T17:19:00+02:00

Staloženi vozač autobusa ispraznio je tri vatrogasna aparata i riješio slučaj tako da dok su vatrogasci stigli na mjesto događaja praktički za njih i nije bilo posla

RIJEKA Zahvaljujući brzoj intervenciji i staloženosti vozača autobusa »Autotroleja«, brzo je savladan požar što je zaprijetio tom autobusu danas oko 16.15 sati, dok se kretao glavnom prometnicom na Pehlinu.

Vatrogasnim aparatima vozač Ivo Vidović sam je suzbio požar što je zaprijetio u  prostoru  motora, tako da je šteta na kraju vrlo mala.

Na mjesto događaja hitro su dvama vozilima stigli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, ali za njih gotovo da  i nije bilo posla, jer je vozač autobusa sam riješio prijeteći slučaj. 

– Vozio sam redovnom rutom kada sam odjednom zamijetio u retrovizoru dim na stražnjoj strani autobusa – priča nam Ivo Vidović, vozač autobusa MAN, na liniji 21, za Brnčiće.

– Odmah zaustavio autobus ovdje na prvoj stanici na Pehlinu, izletio van i uzeo vatrogasni aparat. Istrošio sam ga, no činilo mi se da bi bilo dobro još sanirati situaciju, pa sam otišao do prve, susjedne kuće gdje sam dobio još jedan aparat.

Na kraju sam uporabio i treći aparat, kojeg sam uzeo iz autobusa – govori nam Vidović, vozač sa dugogodišnjim stažem. 

Objašnjava da je u autobusu  bilo desetak putnika, kojima je, nakon što je zaustavio autobus, otvorio vrata i rekao da se povuku iz autobusa. 

U posljednje vrijeme je, barem prema dojmovima u javnosti, požara na autobusima »Autotroleja« manje, no prije toga je zabilježena cijela serija požara na vozilima ovog prijevoznika. 

IMG_3495
Vozač Autotroleja spriječio veći požar autobusa / Foto:. F. VEŽNAVER

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.