Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
20. veljače 2020.
Nacionalna mržnja

Napadačima koji su izazvali incident u Đevrskama prekršajne prijave. Dignuta i kaznena prijava za jedan raniji napad

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 23. kolovoz 2019. u 21:10 2019-08-23T21:10:00+02:00

Milina je kazao da je nakon razgovora s vlasnikom ugostiteljskog objekta, policija naknadno kazneno prijavila jednu osobu zbog prijetnje povezane s mržnjom na nacionalnoj osnovi

ZAGREB Policijska uprava (PU) šibensko-kninska podnijela je još tri prekršajne prijave zbog incidenta u Đevrskama, rekao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina u petak u emisiji RTL Danas dodavši kako je podignuta i kaznena prijava zbog prijetnje, koja se u istom mjestu dogodila mjesec dana ranije.

Policija je u petak podnijela još tri prekršajne prijave zbog incidenta koji se 21. kolovoza dogodio u Đevrskama, kada su počinitelji po nacionalnoj osnovi vrijeđali vlasnika i goste tamošnjeg kafića.

»Temeljem prijave vlasnika podnesene su još tri prekršajne prijave, a za sada je zbog tog događaja policija podnijela ukupno pet prekršajnih prijava«, izjavio je Milina.

Dodao je kako su svi prekršaji povezani s vrijeđanjem na nacionalnoj osnovi. Policija je, uz te, podnijela i jednu kaznenu prijavu zbog događaja iz srpnja ove godine.

Milina je kazao da je nakon razgovora s vlasnikom ugostiteljskog objekta, policija naknadno kazneno prijavila jednu osobu zbog prijetnje povezane s mržnjom na nacionalnoj osnovi.

Potvrdio je i da se intenzivno radi na pronalasku napadača koji su u Uzdolju u općini Biskupija istoga dana fizički napali goste kafića te ih lakše ozlijedili.

Kazao je da međusobno ne povezuju počinitelje ova dva događaja te istaknuo da šibensko-kninska policija u njihovom pronalasku surađuje i sa susjednim policijskim upravama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.