Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 6
Sutra: 12° 12° 6
12. studenoga 2019.
FAST jedinice u akciji

NAKON 8 GODINA Uhićen jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca, "pao" je na mađarsko-srpskoj granici

NAKON 8 GODINA Uhićen jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca, "pao" je na mađarsko-srpskoj granici
NAKON 8 GODINA Uhićen jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca, "pao" je na mađarsko-srpskoj granici
Autor:
Objavljeno: 9. travanj 2019. u 12:15 2019-04-09T12:15:13+02:00

U bijegu od 2011. godine te je za njim bila na snazi međunarodna potraga i Europski uhidbeni nalog zbog sumnje da je dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma

FAST jedinica Republike Hrvatske (Odjel za ciljane potrage i precizno lociranje), u suradnji s FAST jedinicom Republike Srbije, u subotu je na području Srbije locirala je i uhitila Darjana Ješovnika, dugogodišnjeg bjegunca i pripadnika zločinačkog udruženja krijumčara kokaina.

Darjan Ješovnik je u bijegu od 2011. godine te je za njim bila na snazi međunarodna potraga i Europski uhidbeni nalog zbog sumnje da je dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Hrvatskoj, Sloveniji, Španjolskoj i Nizozemskoj, priopćio je MUP u utorak.

Svi članovi zločinačkog udruženja, uhićeni su u ranijim akcijama policija na području Španjolske, Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik je uspio pobjeći.

Nakon raspisivanja tjeralice pobjegao iz mjesta prebivališta u Ljubljani i vješto se sakrivao na području više država. Upornim i ustrajnim radom hrvatskih policajaca Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje u suradnji s FAST jedinicama Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španjolske i Nizozemske, provjeravani su i praćeni svi tragovi do kojih su došli policajci.

Ješovnikovo lociranje i uhićenje pripremano je duže vrijeme, nakon što je operativnim radom pripadnika srpskog FAST-a utvrđeno da se koristi lažnim identitetom. Prilikom prelaska državne granice između Srbije i Mađarske, Ješovnik je u subotu oko 18.50 sati ciljano izdvojen i identificiran, nakon čega su ga uhitili pripadnici srpskog FAST-a.

Ješovnik je duže vrijeme označen kao jedan od najtraženijih bjegunaca Republike Hrvatske, a aktivno traganje i operativan rad policajaca Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje, potpomognut je bio i suradnjom s Europolom gdje se nalazio kao jedan od pripadnika popisa najtraženijih bjegunaca Europe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.