Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 6
Sutra: 10° 10° 6
15. prosinca 2019.
Istraživanje se nastavlja

Hrvati ukrali šeikov nakit iz Duždeve palače u Veneciji. Uhićena četvorica

Foto MUP
Foto MUP
Autor:
Objavljeno: 8. studeni 2018. u 17:38 2018-11-08T17:38:10+01:00

Čitava kolekcija neprocjenjive je vrijednosti, a ukraden je par naušnica od platine i dijamanata u vrijednosti od milijun dolara i broš od platine i rubina u vrijednosti od preko dva milijuna dolara

RIJEKA  Nakon višemjesečne suradnje s talijanskom policijom, jučer ujutro hrvatska je policija uhitila četvoricu Hrvata i to 60-godišnjaka, 43-godišnjaka i dvojicu 48-godišnjaka osumnjičenih za krađu nakita milijunske vrijednosti u siječnju ove godine u Veneciji.

Nakit je ukraden iz privatne kolekcije nakita i drugih vrijednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdullaha al-Tanija, koja je bila izložena u Duždevoj palači pod nazivom "Blaga mogula i maharadža", priopćili su iz MUP-a.

Čitava kolekcija neprocjenjive je vrijednosti, a ukraden je par naušnica od platine i dijamanata u vrijednosti od milijun dolara i broš od platine i rubina u vrijednosti od preko dva milijuna dolara.

Protiv uhićenih hrvatskih državljana vodi se kazneni postupak pred sudom u Veneciji, a uhićeni su u koordiniranoj akciji na području Zagreba i Istre, temeljem europskih uhidbenih naloga.

Jedan od uhićenih Hrvata se pod višestrukim identitetima dovodi u vezu s nekoliko velikih krađa dragulja u različitim državama Europe u sklopu kriminalne organizacije Pink Panther te je za njim i Švicarska raspisala međunarodnu potragu i to zbog krađe nakita u vrijednosti od osam milijuna franaka u ožujku 2011. godine, u Baselu tijekom izložbe “Baselworld 2011“.

U sklopu iste akcije danas je na graničnom prijelazu Tovarnik uhićen i peti član kriminalne organizacije, 54-godišnji državljanin Srbije, također temeljem europskog uhidbenog naloga.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.