Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
7. prosinca 2019.
Nije pazio

Grobničanu u Lici iz auta ukrali lovačku pušku. Sada će još dobiti i kaznu te zabranu posjedovanja oružja

Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ
Ilustracija, Foto: D. ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 23. rujan 2019. u 14:19 2019-09-23T14:19:00+02:00

U mjestu Turjanski kod Vrhovina nepoznati maher je iz otključanog osobnog automobila gospićke registracijske oznake nakon lova jučer ukrao lovačku pušku koju je 44-godišnjak s područja Općine Čavle posjedovao temeljem oružnog lista za držanje i nošenje oružja

GOSPIĆ Djelatnici Policijske uprave ličko-senjske imali su protekloga vikenda pune ruke posla. Dogodilo se čak devet prometnih nesreća, četiri kriminalne radnje, tuklo se i nemilice cugalo.

Za lopove nema predaha u popularnim turističkim destinacijama. Ovoga vikenda u Nacionalnom parku Plitvička Jezera nepoznati lopov je iz ruksaka u vlasništvu 60-godišnje državljanke Koreje ukrao novac i osobne dokumente. Istovjetno je prošla  i 66-godišnja državljanka Japana koja je ruksak odložila da bi na nekoliko sekundi fotografila plitvičke ljepote.

U mjestu Turjanski kod Vrhovina nepoznati maher je iz otključanog osobnog automobila gospićke registracijske oznake nakon lova jučer ukrao lovačku pušku koju je 44-godišnjak s područja Općine Čavle posjedovao temeljem oružnog lista za držanje i nošenje oružja.

S obzirom da je vlasnik držao oružje suprotno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu. Tako je ostao bez puške i dzovole za posjedovanje i nošenje oružja, a zaradio globu.

Jučer u Doljanima kod Otočca održana narodna fešta. Dok je slušala glazbu u šatoru 71-godišnja državljanka Srbije ostala je bez novčanika, dokumenata i mobitela.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

 Već smo javljali o crnom vikendu na ličkim cestama. Kod Senja je poginuo mađarski bajker, dok je u ostalim nesrećama ozlijeđeno devet osoba.

Tijekom vikenda utvrđena su ukupno 64 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i četiri prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Korenici kod 53-godišnjaka iz Zagreba (3.04 g/kg). 

Dečki su se potpukli (opet)  u Otočcu gdje se svako malo pod utjecajem alkohola rješavaju međusobni konflikti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.