Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1n
Sutra: 6° 6° 1n
23. siječnja 2020.
Incident na sudu

Bakica nogom na policajca, drugog pokušala ugristi pa ubola kemijskom: "Spašavala sam sina"

Ilustracija / Foto Vedran Karuza
Ilustracija / Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 20. listopad 2018. u 12:22 2018-10-20T12:22:36+02:00

Mi smo samo htjele upozoriti na njihovo ponašanje, pa ne smiju oni biti bezobrazni, jel? - kazala je tada

BRAČ Zbog napada na policajca na Općinskom sudu u Splitu na godinu dana zatvora s rokom kušnje od četiri godine nepravomoćno je osuđena Nevena A.M., 67-godišnjakinja s Brača, piše Slobodna Dalmacija.

Ona je, po presudi, 12. ožujka 2015. godine oko 12.20 sati napala policajca koji je došao uredovati u zgradu Županijskog suda, a nakon što su pravosudni policajci uporabom tjelesne snage i sredstava za vezivanje svladali njezina sina Harisa.

Naime, kako je tada Slobodnoj ispričala sestra njegove majke, njih su dvije došle kako bi nešto obavile na zemljišniku.

Izbacili ih iz zgrade

- U jednom su nas trenutku pravosudni policajci bezobrazno izbacili iz zgrade, a kad smo se vratile unutra, s nama je došao i Haris koji im je navodno odbijao predati švicarski nož na rasklapanje koji je imao u džepu. Ma, zaboravija je, par se puta vraća i pišta je na onome detektoru, a onda ga je izvadija iz džepa i da im ga. Mi smo samo htjele upozoriti na njihovo ponašanje, pa ne smiju oni biti bezobrazni, jel? - kazala je tada.

Kada su se htjele vratiti da se požale predsjedniku suda na postupanje pravosudnih policajaca, Haris se provukao kraj njih i krenuo prema uredu predsjednika suda. Tad mu je prišao jedan pravosudni policajac i kazao mu da krene s njim prema čuvarskoj portirnici da razjasne situaciju. Haris se tad počeo opirati, a policajcu je priskočio u pomoć kolega te su ga uhvatili pod ruke i počeli voditi prema desetak metara udaljenoj portirnici. Majka je već tad počela vikati da ga puste na miru.

Priznala je sve

Nakon što su ga zadržali u prostorijama pravosudne policije, pozvana je "obična" policija te su u zgradu suda došli policajci 1. PP Jakov O. i Mario S. No, bijesna i ljutita majka, smatrajući da nepravedno postupaju silom prema njezinu sinu jedincu, počela je nogama u natkoljenice udarati policajca Jakova O. On je ljutu majku, stoji u presudi, "posjeo" na stolicu, pri čemu ga je pokušavala ugristi za ruku, a potom je zamahnula kemijskom olovkom i ubola ga između kažiprsta i palca desne ruke.

Kako bi je spriječili da nastavi divljati, policajci su je pokušali vezati lisičinama, a ona je tada nogama odgurivala Jakova O. te ga je, dok je bio prignut, udarila desnom nogom u lice. Ipak, uspio joj je staviti sredstva za vezivanje. Policajcu su poslije utvrđene lakše tjelesne ozljede - nagnječenje glave u području desne zigometične regije te ubodna rana na desnoj šaci između palca i kažiprsta.

Ogorčena majka na suđenju je priznala sve za što je se tereti te je kazala da je bila uznemirena zbog postupaka pravosudnih policajaca prema njezinu sinu, piše Slobodna Dalmacija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.