Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
9. prosinca 2019.
(Ne)ravnopravnost spolova

foto/video Povlašten tretman: Dok su nogometaši Barcelone uživali u business klasi, nogometašice su se stiskale u ekonomskoj

Trenutak jedinstva - prije no što su se žene morale vratiti u ekonomsku klasu / Foto Barcelona FC
Trenutak jedinstva - prije no što su se žene morale vratiti u ekonomsku klasu / Foto Barcelona FC
Autor:
Objavljeno: 26. srpanj 2018. u 16:52 2018-07-26T16:52:00+02:00

 Iz kluba su objavili da u poslovnoj klasi više nije bilo mjesta u trenutku kada se ekipi priključio ženski dio tima te da je svaka igračica dobila dva do tri mjesta u ekonomskoj klasi kako bi im bilo što udobnije

 Prva muško-ženska turneja u povijesti nogometnog kluba Barcelone nije se svidjela navijačima ženskog tima jer su samo igrači letjeli poslovnom klasom, piše u četvrtak BBC. Klub je objavio promotivni video u kojemu se muška i ženska ekipa zajedno ukrcavaju u američki avion, no nakon ukrcaja žene se više ne vide.

Fotografije koje su objavile igračice na Instagramu otkrivaju da njihova ekipa leti ekonomskom klasom, prenosi BBC. Razliku su uočili navijači ženskog tima, pitajući se zašto igrači imaju povlašten tretman.

Neki od njih članovi su druge postave Barcelonine s obzirom na to da se prvotimci odmaraju nakon Svjetskog prvenstva. Grupa navijača je na Twitteru napisala kako smatra da se najstarijim igračima iz obaju timova moglo omogućiti putovanje poslovnom klasom.

Foto BarcaWomen Instragram

Međutim, ženske igračice stale su u obranu svog kluba. Alexia Putellas je za španjolske sportske novine Mundo Deportivo rekla da se ženski tim kasnije priključio turneji i da je klub morao »organizirati sve u zadnji trenutak«. Iz kluba su objavili da u poslovnoj klasi više nije bilo mjesta u trenutku kada se ekipi priključio ženski dio tima te da je svaka igračica dobila dva do tri mjesta u ekonomskoj klasi kako bi im bilo što udobnije.

Foto FC Barcelona Facebook

Incident bi mogao biti potencijalno sramotan za nogometni klub koji promovira ženski nogomet, kao i povijesnu zajedničku turneju. Pred prvu utakmicu na američkom turniru, oba tima su trenirala zajedno u istim uvjetima, objavio je klub. »To potvrđuje Barceloninu predanost ženskom nogometu«, rekao je Putellas za Mundo Deportivo. Sportske ekipe borave na turniru u Portlandu od 24. do 26. srpnja, a potom odlaze u Las Vegas od 27. do 29. srpnja. I muški i ženski tim trebali bi odigrati prijateljske nogometne utkamice u Americi protiv Tottenhama.

Foto FC Barcelona Facebook

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.