Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
23. siječnja 2020.
Šesti Inter Cars Učka 2019.

foto/video Majstorije Talijana Marca Tessarija na obroncima Učke vrijedne drugog trijumfa

Detalj uoči starta na Veprincu/S. DRECHSLER
Detalj uoči starta na Veprincu/S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 14. srpanj 2019. u 20:45 2019-07-14T20:45:00+02:00

Iako je trening odvozio tek devetim vremenom, Talijan Marco Tessari, u zasigurno najmanjem autu natjecanja, "nabildanom" Fiatu 500 Proto Suzuki, stigao do druge pobjede u mjesec dana

VEPRINAC Cjelodnevno nadmetanje čak 142 vozačice i vozača pristiglih iz pet zemalja na padinama Učke, s kvarnerske strane, na dionici nekad legendarne brdske auto utrke, protekla su u borbi sa "štopericom" za što bolju poziciju, ali i sa strepnjom da u nekoliko navrata prijeteći tmurni oblaci ispuste pljusak koji bi pokvario izvrsno organiziranu automobilističku utrku najpropulzivnije i najmlađe domaće discipline. U "režiji" Autokluba Opatija Motorsport "6. Inter Cars Učka 2019.", kombinacija brdske auto utrke i autoslaloma, po uzoru na natjecanja u susjednoj Italiji, bila je drugo natjecanje sezone u kojem su pobjedama slavili gosti iz Italije.

HAKS Kup okupio je 84 sudionika, a samo mjesec dana nakon buzetske premijere, drugi je put trijumfom slavio Talijan Marco Tessari, u zasigurno najmanjem autu natjecanja, "nabildanom" Fiatu 500 Proto Suzuki. Iako je trening odvozio tek devetim vremenom i s više od sedam sekundi slabijim rezultatom od najboljega, Tessari je u obje bodovne vožnje pokazao svoje majstorije brze vožnje i preciznog izbjegavanja svake od devet improviziranih barijera na dionici dugoj 3.800 metara, od Veprinca do vrha Učke, prije bivšeg INA-inog odmarališta. U drugom je prolasku ostvario i najbolje vrijeme od 2:16,268 minuta, u zbroju dviju vožnji vremenom 4:33,485 minuta, te najbližeg konkurenta, mladog istarskog asa Marina Poropata (AK Istra racing team) ostavio za 2,669 sekundi, što mu je bilo dovoljno za drugo slavlje na gostovanjima u Hrvatskoj. Poropat je u Renault Clio sportu odvozio dvije izvrsne vožnje, za drugu poziciju nepunu sekundu brže od Austrijanca Dragana Gajića, prije dvije godine ukupnog pobjednika HAKS Kupa FD, koji je nastupio u sređenoj i dorađenoj Opel Corsi HVR.

Među prvih deset ukupnog poretka međunarodnog HAKS Kupa uvrstili su se i aduti istarskih klubova, Hrvoje i Domagoj Belinić (AK Pula-Rovinj), Donald Milokanović (AKORK Skok racing 1993), Vjekoslav Čičko i Sanjin Prodan (AK Buzet Autosport), te očito sve spremniji za dobre rezultate, Marko Pleše iz ogulinskog Autokluba Klek.

U konkurenciji 58 vozačica i vozača za Nagradu organizatora očekivano su najviše pokazali vozači bolida "bez krova". Tako je najboljim vremenom dana i ukupnom pobjedom na Učki slavio Talijan Enrico De Martin. On je svojim atraktivnim prototipom Radical SR4 u drugom prolasku stazom na Učki ostvario najbolje vrijeme dana od 2.07,901 minuta, prosjekom 106,957 km/sat, a u zbroju dviju vožnji za 8,591 sekundu bio je uspješniji od Splićanina Petra Dajaka koji nastupa u Formuli Gloria C8F. Treće mjesto generalke pripalo je Talijanu Nicoli Muziu (Renault 5 GT) ispred sunarodnjaka Pierluigija Dottora u Peugeotu 106.

U konkurenciji vozačica očekivano je slavila Talijanka Romina Bressan, članica AK Buzet Autosport, u sportskom Renaultu Clio Cup, ispred Aleksandre Jurdane (AK RI autosport) u serijskom Peugeotu 206 RC. Među 14 juniora prvu je pobjedu ostvario mladi riječki automobilist Marin Božičević iz Autokluba RI autosport za volanom Peugeota 106 ispred svog klupskog kolege Renata Herca u Renault Cliu Williams. Čak 29 klubova tražilo je svoje mjesto pod suncem u ekipnom poretku, ali teško je dostići ove godine najbrojniju i za vrhunske rezultate spremnu postavu Autokluba Buzet Autosport. Buzećani su slavili ispred pazinskog AK Istra racing teama i trećeplasiranog AK Pula-Rovinj.

3708756
Auto utrka Intercars formula drive Veprinac/S. DRECHSLER

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.