Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4
Sutra: 8° 8° 4
22. siječnja 2020.
Svjetski rekord

Predsjednik Ukrajine održao najdulju tiskovnu konferenciju u povijesti. Pričao je punih - 12 sati

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 11. listopad 2019. u 7:02 2019-10-11T07:02:00+02:00

Ukrajinski predsjednik se dotaknuo nekoliko tema kao što su sukob na istoku Ukrajine, veze s Rusijom i telefonski razgovor s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom zbog čijeg iznošenja u javnost potonjem demokrati vode istraživanje zbog opoziva u Zastupničkom domu

Volodimir Zelenski, bivši popularni glumac koji je u travnju izabran za ukrajinskog predsjednika, ostvario je u četvrtak rekord održavši tiskovnu konferenciju koja je trajala više od 12 sati, najdulju u povijesti, objavila je Ukrajinska državna agencija za rekorde. 

Gotovo osam sati nakon početka tiskovne konferencije održane u poznatom restoranu u središtu Kijeva, predstavnik agencije se digao i proglasio rekord koji još nije potvrdila međunarodna organizacija.

Predsjednik Zelenski je reagirao iznenađeno rekavši da je »skroman« i da ne voli proslave.

Prethodni rekord je držao bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko kojega je tiskovna konferencija trajala više od sedam sati, navode ukrajinska glasila.

Više stotina ukrajinskih i stranih novinara izmijenilo se za stolom sa Zelenskim u Food Marketu koji poslužuje hamburgere i pizze.

Ukrajinski predsjednik se dotaknuo nekoliko tema kao što su sukob na istoku Ukrajine, veze s Rusijom i telefonski razgovor s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom zbog čijeg iznošenja u javnost potonjem demokrati vode istraživanje zbog opoziva u Zastupničkom domu.

Medijima je povjerio da je uoči maratonske konferencije dobio injekcije za jačanje glasnica.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.