Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 1
Sutra: 11° 11° 1
24. siječnja 2020.
Šok u Splitu

BJELANOVIĆ ODSTUPIO Brbić potvrdio razlaz sa sportskim direktorom, već ima kandidate za nasljednika

Saša Bjelanović i Marin Brbić/Foto PIXSELL
Saša Bjelanović i Marin Brbić/Foto PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 9. studeni 2019. u 20:18 2019-11-09T20:18:00+01:00

Budući da nam uskoro predstoji zimski prijelazni rok, usuglasili smo se da je najbolje da novi sportski direktor predstavi novu sportsku politiku koja će biti provedena u skladu s klupskom. Želeći ostaviti dovoljno vremena za odabir novog kandidata, a potom i dovoljno vremena novom sportskom direktoru za pripremu prijelaznog roka, odlučili smo se za okončanje dosadašnje suradnje - izjavio je Brbić.

SPLIT Novi potres na Poljudu! Dan uoči derbija s Osijekom Hajduk je ostao bez sportskoga direktora. Saša Bjelanović je podnio ostavku koju je Uprava kluba i prihvatila. Čeka se službena objava, odnosno prve reakcije iz kluba i nekadašnjeg napadača koji je u posljednje vrijeme sjedio na užarenoj funkciji prvoga čovjeka Hajdukove struke. 

Službeni Hajduk potvrdio je razlaz s Bjelanovićem koji se obratio javnosti preko klupskih internet stranica:

- Hvala svim suradnicima, radnoj zajednici i navijačima Hajduka. Funkcija koju sam obavljao u proteklom razdoblju bila je iznimno odgovorna i zahtjevna. Hvala Klubu na povjerenju koje mi je pružio, ali smatram da je došlo vrijeme za rastanak. Ostajem vjerni navijač, Hajduku želim svu sreću u nastavku sezone, kao i svome nasljedniku. - poručio je sada već bivši sportski direktor na odlasku iz Kluba.

Oglasio se i predsjednik kluba Marin Brbić:

- U okviru razgovora o daljnjem kadrovskom jačanju Kluba na svim razinama, od igrača pa do Uprave, sportski direktor je stavio svoj mandat na raspolaganje, a ja sam mu se na koncu iskreno zahvalio na dosadašnjoj suradnji. Imamo dobru momčad, ali prostora za poboljšanje i daljnji napredak, uključujući i ulazne i izlazne transfere, uvijek ima. Budući da nam uskoro predstoji zimski prijelazni rok, usuglasili smo se da je najbolje da novi sportski direktor predstavi novu sportsku politiku koja će biti provedena u skladu s klupskom. Želeći ostaviti dovoljno vremena za odabir novog kandidata, a potom i dovoljno vremena novom sportskom direktoru za pripremu prijelaznog roka, odlučili smo se za okončanje dosadašnje suradnje. - rekao je predsjednik Uprave Marin Brbić te dodao kako će javnost biti obaviještena o daljnjim potezima i rješenjima... 

- U ovom trenutku imamo nekoliko otvorenih opcija za novog voditelja sportskog segmenta, a po usklađenju planova kandidata s planovima Kluba i okončanju razgovara, uslijedit će imenovanje o čemu ćemo naravno i obavijestiti javnost. Svjesni smo da nemamo baš puno vremena, ali nećemo srljati jer najvažnije je odabrati kandidata koji će se pokazati kao najbolje rješenje za Klub, kao što je i odabir Bore Primorca za voditelja Akademije HNK Hajduk ''Luka Kaliterna''. 

Nakon uspostave financijske stabilnosti Kluba, posebna pažnja vodit će se pri odabiru novog voditelja sportskog segmenta....

- Saši se iskreno zahvaljujem na predanom radu i vrlo korektnoj suradnji u teškim vremenima, obilježenim čestim izmjenama klupskog vodstva i trenera. Nakon uspostave financijske stabilnosti na redu je uspostava stabilnosti i u sportskom segmentu, a osoba na vrhu sportske piramide svakako je sportski direktor, pa shodno tome i posvećujemo posebnu pažnju - rekao je Brbić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.