Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
29. siječnja 2020.
Direktor HNK Rijeke

Projekt nove Kantride će se definirati u iduće dvije godine, sve je u rukama kineskih investitora

Luka Ivančić, direktor HNK Rijeke/Foto Arhiva NL
Luka Ivančić, direktor HNK Rijeke/Foto Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 15. travanj 2019. u 13:03 2019-04-15T13:03:40+02:00

Za sada apsolutno ništa nije definirano. Morat ćemo pričekati nekoliko mjeseci da vidimo koji je uopće njihov interes kada je u pitanju Kantrida - rekao je Luka Ivančić, direktor HNK Rijeke u eter Radio Rijeke.

RIJEKA Luka Ivančić, direktor HNK Rijeke, gostovao je u eteru Radio Rijeke, kultnoj emisiji Pod stijenama Kantride i voditelju Robertu Ferlinu otkrio nekoliko zanimljivosti vezano uz nedavno potpisan memorandum o suradnji s kineskom korporacijom o izgradnju stadiona na Kantridi.

- Moram priznati da već godinu dana radimo intezivno i pričamo s potencijalnim investitorima. Do sada smo razgovarali s dvije kineske i jednom švicarskom, te talijanskom korporacijom. Sve pod velom tajnosti jer ničega konkretnoga do sada nije došlo. Sada smo potpisali sporazum o suradnji s kineskom korporacijom i nadamo se da će se to u idućim mjesecima konkretizirati - započeo je Ivančić.

Što znači ovaj memorandum, znači li to da izgradnja stadiona ide sto posto ili...?

- Ne bih izletavao s nikakvim postocima, to je sporazum o suradnji, a već su definirani neki sastanci daljnjih pregovora. Tu ćemo početi konkretnije razgovarati o projektu. Do sada nije bilo ništa konkretno i ništa u tom memorandum nije definirano, dakle da će se Kantrida graditi. U narednom periodu slijede razgovori.

Koji je interes Kineza graditi stadion u Rijeci?

- Imali smo sreće da je Vlada RH četiri dana primila delegaciju kineske vlade i među sedam ugovora potpisanih jedana je potpisan i između stadiona Kantrida i kineske grupacije. Vlada RH je zaslužna da je ovako nešto uopće napravljeno. Interes grada Rijeke ne znam, a interes Kineza je definiran u memorandumu, ali nije još za javnost.

Da li će novi stadion izgledati kao projekcija u Guvernerovoj palači kada ste predstavljali projekt nove Kantride?

- Uložene su značajne investicije u taj projekt. Svim investitorima predstavljeno je što smo napravili, ali u ovom slučaju, dakle kineske korporacije, će o investitoru ovisiti kako će izgledati stadion i što će se graditi. Za sada apsolutno ništa nije definirano. Morat ćemo pričekati nekoliko mjeseci da vidimo koji je uopće njihov interes kada je u pitanju Kantrida.

U onom projektu jedan dio stadion otvoren je prema stijenama?

- Prerano je govoriti o tim fazama. Trebamo ići definirati sastanke, datume, a onda ćemo pričati o tim stvarima.

Kada otprilike može očekivati da će nova Kantrida biti pred nama?

- Nadamo se da ćemo u sljedećih nekoliko mjeseci pa do dvije godine definirati cijeli projekt. Prerano je govoriti o tome jer je potpisan samo sporazum o suradnji. Imamo vremena da utanačimo kako će to izgledati, a javnost ćemo o tome obavijestiti. Isključivo smo pričali o izgradnji infrastrukture. Što se tiče sportskog plana nismo pričali s nikime i taj interes za sada ne postoji. Mogu obećati da ćemo svi zajedno u interesu države, županije i grada raditi na projektu da se ovaj projekt i realizira što nam je bila želja od prvoga dana kada je gospodin Mišković ušao u klubu - rekao je Ivančić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze