Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
11. prosinca 2019.
Jadranski derbi

Problemi za Keka: Vešović preskače derbi, Mavrias ili Župarić na boku?

Marko Vešović u dvoboju s Vinkovčanima, Foto: D. KOVAČEVIĆ
Marko Vešović u dvoboju s Vinkovčanima, Foto: D. KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 30. studeni 2017. u 8:23 2017-11-30T08:23:35+01:00

Trener riječke momčadi Matjaž Kek ne dočekuje derbi s »Hajdukom« u idiličnom raspoloženju

RIJEKA Pobjeda u Vinkovcima vratila je mir i dobro raspoloženje na Rujevicu uoči jadranskog derbija koji se, unatoč tome, ne dočekuje u idiličnom ozračju. Taman kada se mislilo da se momčad standardizirala stigle su nove nevolje za stručni stožer na čelu s trenerom Matjažom Kekom.

Branič Marko Vešović postao je žrtva teškoga terena u Vinkovcima, načeo je protiv »Cibalije« skočni zglob zbog kojega nije trenirao posljednjih dana i vrlo teško je očekivati da će u subotu istrčati na desnoj strani riječke obrane.

Sve to jasno sugerira da će Kek u idućih nekoliko treninga morati pronaći alternativno riješenje. Logično je da od prve minute utakmicu počne Charalampos Mavrias, međutim, jedini preostali branič profila desnoga beka ne igra puno ove jeseni. Pitanje je da li ga je mudro baciti u vatru u utakmici koja će sobom donijeti mnoštvo tenzija.

Moguće je stoga da trener »bijelih« pribjegne nekoj drugoj varijanti. Primjerice, da Vešovićevu poziciju zakrpa klasičnim stoperom Darijom Župarićem. Oporavkom Eleza i Punčeca treneru »Rijeke« na raspolaganju su tri stopera pa se u toj činjenici možda otvara jedno od rješenja. Doduše, i ta varijanta sobom nosi određene rizike. Prebacivanje Župarića na bok i uvođenjem Eleza razbija se dvojac stopera (Župarić – Punčec), koji djeluje dosta sigurno u posljednjim utakmicama.

Sigurno je da Kek u subotu neće moći računati na Brazilca Hebera. Junak posljednjeg jadranskog derbija na Poljudu, strijelac oba pogotka za »Rijeku«, izgubljen je do kraja jeseni zbog ozljede mišića. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.