Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 2
Sutra: 8° 8° 2
27. siječnja 2020.
Presica uoči Intera

video IGOR BIŠĆAN: Imamo obavezu prema sebi i navijačima ispraviti negativan dojam iz Gorice

Igor Bišćan/Foto Arhiva NL
Igor Bišćan/Foto Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 12. travanj 2019. u 16:37 2019-04-12T16:37:00+02:00

U Maksimiru su zaslužili više od minimalnog poraza. Nakon toga dobili su Lokomotivu što potvrđuje u kojoj se formi nalaze. I nama je ova utakmica jako bitna, nadam se da ćemo biti pravi i upisati bodove - govorio je Bišćan.

RIJEKA Trener Igor Bišćan i novi kapetan Zoran Kvržić izašli su na Rujevici ispred novinara kako bi najavili subotnji ogled protiv Intera na Rujevici.

- Moram reći da nas čeka jako zahtjevna utakmica protiv Intera koji je od one utakmice s Istrom, kada je stekao malo veću bodovnu prednost u odnosu na njih i olakšao si ostatak sezone u kontekstu borbe za predzanje mjesto, igra dosta dobro. Utakmica u Maksimiru i kući protiv Lokomotive su najbolji pokazatelj svega toga. U Maksimiru su zaslužili više od minimalnog poraza. Nakon toga dobili su Lokomotivu što potvrđuje u kojoj se formi nalaze. I nama je ova utakmica jako bitna, nadam se da ćemo biti pravi i upisati bodove - govorio je Bišćan.

Ovo je na svojevrstan način uvertira za Kup utakmicu protiv Intera?

- Sasvim sigurno da su obje utakmice protiv Intera važne, a mi se koncentriramo na ovu prvu jer nema smisla opterećivati se s nečime što tek slijedi. Da li će ova utakmica nešto značiti u odnosu na onu drugu to je teško reći. Imamo obavezu prema sebi i navijačima ispraviti negativan dojam iz Gorice. To je dodatni motiv.

Analizirali ste utakmicu protiv Gorice i vjerojatno na nečemu posebno radili ovaj tjedan?

- Generalno je bilo puno toga lošega i ne bi stigli na svemu raditi na čemu bi trebali samo iz te jedne utakmice. Dosta toga bi pripisao umoru. Treća utakmica u tjedna dana je za nas previše. No, s druge strane to je jedna od rijetkih u kojima smo stvarno podbacili i ne mogu biti prekritičan. Ali, to nas je zaboljelo, nije bilo dobro i to ćemo pokušati ispraviti.

Ostali ste bez Gorgona, preuzima li Puljić njegovu ulogu ili netko drugi?

- To je jedna od mogućnosti, a posebno ako budemo mogli više koristiti Čolaka. Možda to nije sigurno u ovom trenutku, ali postoji ta vjerojatnost.

Je li lakše nabrojati one koji nedostaju ili koji su na dispoziciji?

- Pola - pola smo. To traje neko vrijeme, kao što sam prije govorio treba preživjeti i razmišljati na ono što možeš utjecati, a to su igrači koji su na discpoziciji. Nije lako i nadam se samo da neće biti još gore - rekao je Bišćan.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.