Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 3
Sutra: 9° 9° 3
19. veljače 2020.
Sporne objave

Otkazivanje koncerta splitskog benda u Rijeci podiglo priličnu buru. Oglasio se i pjevač: 'Samo sam ja kriv'

Foto screenshot YouTube
Foto screenshot YouTube
Autor:
Objavljeno: 21. siječanj 2020. u 12:06 2020-01-21T12:06:00+01:00

Puno bure na društvenim mrežama sinoć je izazvala objava Tonija Aničića Koje, frontmena splitskog benda Đubrivo, kako im je otkazan nastup na Valentinovo u klubu Beertija. On je ustvrdio da im je voditeljica tog kluba rekla kako im ne može jamčiti sigurnost i da je stoga koncert uputnije ne održati.

- Nažalost, svirka u Rijeci koja se trebala održat 14.2., je otkazana, i užasno nam je krivo zbog toga. Naime, organizator ne može jamčit sigurnost nekom ko dolazi iz Splita zbog dobro poznate riječke netrpeljivosti prema Splitu, koja je postala tolika da se sa stadiona prenosi čak i na koncert benda koji nema nikakve veze s nogometom i čiji članovi već više od 20 godina uopće ne idu na utakmice. Naravno, ovo se ne odnosi na sve Riječane. Imamo puno fanova u Rijeci i okolici, nismo tamo bili pet godina i ovo bi bila svirka za pamćenje, ali, nažalost, neće je biti ni sad ni ikad više, napisao je Aničić na Facebooku.

Objava je izazvala priličan broj komentara i reakcija - od onih koji su žalili što koncerta splitskih rockera neće biti, do onih koji su Aničiću pod nos stavili preslike nekih ranijih spornih objava na društvenim mrežama. U njima je, naime, bilo pregršt provokacija na račun NK Rijeke i Armade, primjerice Aničić je klub s Rujevice nazivao "FK Pekom, a Riječane - Rečanima".

Cijela rasprava danas je izbrisana sa Facebook stranice Đubriva, a o svemu se ponovno oglasio sam - Aničić.

- Ja sam kriv! Samo sam ja kriv. Moram reći da se ne radi o nikakvoj zabrani, ne bih volio da se išta loše govori o organizatorima, njima je isto ovo šok, rekao je Aničić danas za Dalmatinski portal i potom se osvrnuo i na ružne stvari koje je u bliskoj prošlosti pisao o Rijeci i Riječanima.

- Provocirajući svoj riječke znance sam svašta pisao na Facebooku, primjerice da je Armada puna četnika, radilo se o navijačkoj svađi, a ne nekakvom smislenom iznošenju stavova. Mlađi pripadnici te grupe nisu zaboravili ta vrijeđanja i zaprijetili su da će napraviti glupost. Organizatori, naravno, nisu htjeli preuzeti taj rizik, dodao je i napomenuo da ne vjeruje da bi mu Armada zamjerila desničarenje, već navijačke uvrede.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.