Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
19. studenoga 2019.
Odlična atmosfera

foto/video Lille raspametila Lovran: Pogledajte kako je bilo na nastupu Lidije Bačić na Marunadi

Foto: V. KARUZA
Foto: V. KARUZA
Autor:
Objavljeno: 13. listopad 2019. u 21:28 2019-10-13T21:28:00+02:00

LOVRAN - Lidija Bačić svojom je pojavom »raspametila« publiku u subotnjoj noći lovranske Marunade.

Na lovranskom parkiralištu Brajdice, zajedno s rock sastavom Dellboysi osigurala je odličnu atmosferu u toploj jesenjoj noći ovogodišnjeg 46. izdanja gastropriredbe.

Bio je to najuzbudljiviji dio manifestacije koji je potrajao do sitnih jutarnjih sati, a u sklopu čijeg programa su se na bini tijekom tri dana, od petka do nedjelje, nizali razni izvođači i ponudili bogat kulturni i zabavni program.

Pravog lovranskog maruna bilo je malo, međutim ponudu ove tradicionalne priredbe upotpunili su kolači i sladoled od maruna, kao i prvo lovransko pivo od maruna - Lovranski mustaćon.

Pivo od maruna, proizvedeno u suradnji s Općinom Lovran, moglo se kušati u 15-ak ugostiteljskih objekata na području Lovrana koji sudjeluju u gastrofešti.

Nakon završenog jučerašnjeg programa, fešta iz centra Lovrana preselit će u svom drugom vikendu u Dobreć, a potom posljednjeg vikenda u listopadu na rasporedu je u Lignju.

No, poput sličnih manifestacija, ni Marunada nije mogla bez daška politike - obišao ju je dr. Ante Simonić, kandidat za predsjednika RH.

Istaknuo je da je to jedna od najposjećenijih gastromanifestacija na Kvarneru u posezoni te da Lovran i cijeli Kvarner trebaju težiti zdravstvenom turizmu kao najperspektivnijoj grani turizma koja može osigurati veću popunjenost izvan sezone i veću potrošnju. Pritom je nužno, rekao je, očuvati ekološke vrijednosti zavičaja s posebnim naglaskom na pročišćenje otpadnih voda i zaštitu morskog akvatorija. »Time ćemo osigurati veću prepoznatljivost Kvarnera i Hrvatske« – poručio je dr. Simonić

O1210VK06
Lidija Bačić Lille na Marunadi / Foto Vedran Karuza

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.