Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 2
Sutra: 9° 9° 2
27. veljače 2020.
Death Star 13

Sila je jaka u njima: U petak u Palachu prvi Star Wars Party

Sila je jaka u njima: U petak u Palachu prvi Star Wars Party
Sila je jaka u njima: U petak u Palachu prvi Star Wars Party
Autor:
Objavljeno: 18. siječanj 2018. u 10:30 2018-01-18T10:30:22+01:00

Uz cosplay, projekcije, dekoriran prostor i sci fi & fantasy nagradne igre, događaj ima u cilju zabaviti sve fanove legendarne franšize »Star Wars«

RIJEKA Nova riječka borbeno-operativna-party stanica Death Star 13 uz savezničke snage udruga 3. Zmaj, Kulturni front i Ri Rock u petak u OKC-u Palach organizira službeni Star Wars Party koji će okupiti sve ljubitelje znanstvene fantastike i prirediti najbolji intergalaktički party! Uz cosplay, projekcije, dekoriran prostor i sci fi & fantasy nagradne igre, događaj ima u cilju zabaviti sve fanove legendarne franšize »Star Wars«, odnosno »Ratovi zvijezda« uz raznoliku glazbenu pozadinu koju donose novi glazbeni selektori – Death Star 13.

Dvojica zaljubljenika u sci fi & fantasy te dobru glazbu odlučila su proširiti svoj Imperij i upogonila Zvjezdane Razarače prema novoj borbeno-operativnoj stanici pod nazivom Death Star 13. Kralj Zla, pseudonim »sith lord« sjenke pod nazivom Imperator, te moćni Lord Vader koji stoje iza ove misije, odlučili su uništiti sav »rebel scum« razornim laser ritmovima i moćnim melodijama iz samog centra Imperija.

U cilju provedbe Naredbe 66 čija je misija najbolji intergalaktički party u galaksiji, njihova borbena postaja Death Star 13 ispaljivat će raznolike glazbene eksplozije: rock, industrial, disco, hard core, metal, punk, new wave/rock/metal, te hitove 80-ih i 90-ih. Misija broj jedan odvit će se u Palachu sa Star Wars edicijom, a sljedeće misije donose Marvel party, DC party, Pirate Party, GOT Party, D&D party i mnoge druge o kojima će te više saznati uskoro.

Kako bi party ostao u duhu »sile«, u savezništvo su pozvani organizatori znanstveno fantastičnih konvencija Liburnicon i Rikon. Udruge Kulturni Front i 3. Zmaj uveličat će događaj talentiranim umjetničkim znanjem izrade dekoracija, cosplayom te zanimljivim nagradnim igrama.

Udruga 3. Zmaj održat će bogatu nagradnu igru »La Guerra de las Galaxias« u kojoj će se ekipe u parovima natjecati u prepoznavanju i (vrlo) dramatičnom uprizorenju popularnih scena iz svima omiljene sage, ali u komičnom smislu na španjolskom jeziku. Od 18 do 21 sat održat će se radionice za klince na temu Star Warsa koju donose organizatori Liburnicon Konvencije – Udruga Kulturni Front. Klinci će moći sudjelovati u radionicama: Sila na vrhovima prstiju - izrada papirnatih lutkica za prste, Svemirske letjelice - izrada svemirskih letjelica od papira i igrama iznenađenja koja će ostati pod velom misterije, ali su izuzetno zabavne i super kul.

Poseban prostor do treće prostorije kluba Palach na velikom platnu prikazivat će projekcije Star Wars filmova. Bit će to ujedno i »chill zona« pod nazivom Kantina i gdje će posjetitelji za sitnu donaciju biti u mogućnosti nabaviti kokice te odmoriti se od teškog partijanja.

Vrata Palacha bit će otvorena u 18 sati kada počinje uvodni dio događaja namijenjen najmlađima. Ulaz za klince na taj je dio besplatan. U 21 sat njihovi roditelji i svi Star Wars partijaneri pozivani su na službeni početak partyja za koji će morati izdvojiti 13 kuna. Za sve cosplayere ulaz je besplatan tijekom cijele večeri. Dodajmo i da posjetitelje koji se pojave među prvima očekuju maske likova iz Star Wars filmova.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.